fbpx
NaslovnicaCrna GoraVlada da posluša poslanike EP i odloži popis

Vlada da posluša poslanike EP i odloži popis

Podgorica, (MINA) – Liberalna partija (LP) pozvala je Vladu da posluša poslanike Evropskog parlamenta (EP) i zabrinutu javnost u Crnoj Gori i da hitno donese odluku o odlaganju popisa stanovništva.

Iz LP su rekli da predsjednik Crne Gore Jakov Milatović nastavlja da se obračunava sa evropskim poslanicima i dokazuje svoju „evropsku” agendu dok se “snishodljivo odnosi prema zvaničnom Beogradu i predstavnicima Srpske pravoslavne crkve”.

“Nakon sramotnih izjava usmjerenih prema partnerima iz Sjedinjenih Američkih Država, ali i nastupa u EP koji je koristio za promociju sebe kao novog Mesije, Milatović je nastavio da vrijeđa i poslanike EP”, naveli su iz LP.

Oni su kazali da je Milatović poslanike EP, a naročito izvjestioca tog parlamenta za Crnu Goru Tonina Piculu, nazvao “mikrofonima” lokalnih političara i optužio ih za politizaciju pitanja popisa.

Kako su iz LP dodali, Milatović je to uradio zbog njihovog razumnog stava pred institucijama Evropske unije da je popis stanovništva u Crnoj Gori potrebno sprovesti tek onda kada se okonča politička nestabilnost.

“Naravno, kada je samo nekoliko dana ranije srpski patrijarh Porfirije otvoreno vrijeđao crnogorski narod i sprovodio velikosrpsku ideologiju i popisnu kampanju, Milatović ne samo da je ćutao nego mu je i ponizno ljubio skute”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, umjesto da započne dijalog sa međunarodnim partnerima, Milatović pokušava da Crnoj Gori i EU “proda maglu”, a sve na štetu evropskog puta Crne Gore i na štetu svih građana.

“Zato još jednom apelujemo na nadležne institucije, prije svega na Vladu, da posluša i glas poslanika Evropskog parlamenta i značajnog dijela zabrinute javnosti u Crnoj Gori i hitno donese odluku o odlaganju popisa stanovništva”, zaključili su iz LP.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije