fbpx
NaslovnicaCrna GoraU Baru u nedjelju novi protest protiv nasilja

U Baru u nedjelju novi protest protiv nasilja

Podgorica, (MINA) – Porodica osamnaestogodišnjeg Darisa Mujića, koji je teško povrijeđen u dvorištu barske Gimnazije, organizovaće u nedjelju još jedan protest sa kojeg će, kako su najavili, tražiti reformu zakona o maloljetničkoj delikvenciji i stvaranje bezbjednijeg okruženja za učenike.

Protest „Bar za Darisa“ biće održan u 12 sati, na platou ispred Robne kuće u Baru.

Kako je najavljeno, učesnici protesta će zahtijevati reformu zakona o maloljetničkoj delikvenciji, kako bi se osigurale pravednije sankcije i prevencija nasilničkog ponašanja među mladima.

Sa protesta će, kako se dodaje u najavi, biti zatraženo i stvaranje bezbjednijeg okruženja za učenike, kako u školama, tako i na ulicama, kako bi se svakom djetetu garantovala sigurnost i mir.

Među zahtjevima je i hitno vraćanje u pritvor A.K.(17) koji je povrijedio Darisa, da bi se, kako se navodi, poslala jasna poruka da se nasilje neće tolerisati.

„Vaša prisutnost je od suštinskog značaja za promjenu i sigurnost naše zajednice. Zajedno možemo učiniti naš grad sigurnijim mjestom za našu djecu“, kaže se u najavi protesta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Pobjeda Miloša Roganovića

Podgorica, (MINA) - Crnogorski bokser Miloš Roganović plasirao se u osminu finala Svjetskog prvenstva...