fbpx
NaslovnicaCrna GoraTraže odgađanje intervjua dok se ne utvrdi ispravnost svih prijava

Traže odgađanje intervjua dok se ne utvrdi ispravnost svih prijava

Podgorica, (MINA) – Osam kandidata za generalnog direktora Radio-televizije Crne Gore (RTCG) saopštili su da neće prisustvovati intervjuima pred Savjetom RTCG-a, tražeći da se oni odgode dok nadležni organi ne potvrde ispravnost prijava svih devet kandidata.

Savjet RTCG je, na današnjoj sjednici, trebalo da razmatra pristigle prijave za generalnog direktora, ali i obavi intervjue sa kandidatima.

Osam od devet kandidata za tu poziciju, Andrijana Kadija, Snežana Burzan Vuksanović, Slaven Knezović, Sabrija Vulić, Vladimir Maraš, Žarko Božović, Časlav Vujotić i Srđan Čović, obavijestili su javnost i Savjet RTCG da neće prisustvovati intervjuima, zbog, kako su naveli, netransparentnog procesa izbora generalnog direktora RTCG.

Oni su zatražili odgađnje intervjua sve dok nadležne institucije – Inspekcija rada, Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalnog dijaloga kao i Administrativni odbor Skupštine, “pod hitno i bez odgađanja” ne provjere i potvrde ispravnost pristiglih prijava svih devet kandidata za izbor generalnog direktora RTCG.

“Našu sumnju da svi kandidati nemaju jednak tretman u ovom procesu produbljuje tvrdnja potpredsjednice Savjeta RTCG Marijane Camović Veličković da je predsjednik Savjeta RTCG Veselin Drljević, zloupotrijebio svoj položaj i angažovao advokate sa ciljem favorizovanja kandidata Borisa Raonića”, kaže se u zajedničkom saopštenju osam kandidata.

Dodaje se da je to učinjeno uprkos činjenici da je odluka o pravnoj valjanosti pristigle konkursne dokumentacije isključivo u nadležnosti Pravne službe RTCG i formirane Komisije.

“Nakon ispunjenja svih navedenih uslova, s nestrpljenjem očekujemo nove termine za predstavljanje naših Nacrta planova razvoja RTCG”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, u zavisnosti od daljih postupaka Savjeta i drugih navedenih državnih organa, u dalju proceduru uključidemo sve relevantne domaće i međunarodne organizacije i institucije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije