fbpx
NaslovnicaCrna GoraSlobode medija neće biti dok se ne razriješi ubistvo Jovanovića

Slobode medija neće biti dok se ne razriješi ubistvo Jovanovića

Podgorica, (MINA) – Slobode medija u Crnoj Gori neće biti dok se potpuno ne razriješi ubistvo glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista Dan Duška Jovanovića, kazala je predsjednica Skupštine Danijela Đurović.

Ona je, u obraćanju povodom 19. godišnjice ubistva Jovanovića, navela da izgovora više nema i da je neophodno kreirati uslove za stvaranje nezavisnih i profesionalnih institucija koje će dati odgovor na pitanje koje već 19 godina muči Crnu Goru.

Đurović je rekla da je nedopustivo da se i nakon 19 godina ne zna ko je naredio ubistvo Jovanovića.

To, kako je dodala, predstavlja veliku prepreku za izgradnju pravne države Crne Gore.

Đurović je kazala da je, kao čovjek koji je traganje za istinom smatrao svojom obavezom, Jovanović bio oličenje hrabrosti, dosljednosti i upornosti.

„Djela koja je ostavio iza sebe opominju nas da moramo nastaviti da se borimo za pravdu u ovom i svim ostalim slučajevima napada na novinare“, navela je Đurović.

Ona je rekla da put do istine nije lak.

„Ali je naša obaveza prema Dušku, njegovoj porodici i društvu u cjelini da pokažemo da niko ne može biti jači od države. Slobode medija u Crnoj Gori neće biti dok se potpuno ne razriješi ubistvo Jovanovića“, kazala je Đurović.

Ona je navela da je sigurna da će slobodni i nezavisni pojedinci doprinijeti da se izgrade jake, nepristrasne i samostalne institucije, koje će i u ovom slučaju pomoći da se dođe do pravde, a što je nasušno potrebno.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije