fbpx
NaslovnicaCrna GoraProdužen rok prijave i odbrane master radova

Produžen rok prijave i odbrane master radova

Podgorica, (MINA) – Senat Univerziteta Crne Gore (UCG) produžio je, na zahtjev Studentskog parlamenta UCG, rok prijave i odbrane master radova studentima dvogodišnjih studija do 1. decembra, saopšteno je iz te visokoobrazovne institucije.

Navodi se da su na redovnoj sjednici Senata, kojom je predsjedavao rektor UCG Vladimir Božović, odobrena i dva dodatna ispitna roka studentima završne godine osnovnih i specijalističkih studija kojima je do završetka studija ostao jedan nepoložen ili neprijavljen predmet.

“Prilikom donošenja navedenih odluka Senat se rukovodio činjenicom da su dodatni ispitni rokovi bili organizovani i prethodne dvije studijske godine, te da to nije poremetilo funkcionisanje organizacione politike fakulteta u pogledu upisa, rokova i organizacije semestra”, rekli su iz UCG.

Kako je najavljeno, prijava ispita za prvi dodatni rok predviđena je za 25. septembar, a organizacija ispita za 26. septembar.

U drugom dodatnom roku, ispiti će se prijavljivati 2. oktobra, a biće organizovani 3. oktobra.

“Verifikacija ocjena na vijećima izvršiće se, u prvom roku, zaključno sa 27. septembrom, dok u drugom roku, zaključno sa 4. oktobrom”, naveli su iz UCG.

Prema njihovim rijelima, uvjerenje o završenim studijama izdavaće se 28. septembra, odnosno 5. oktobra.

Iz UCG su kazali da je Senat na istoj sjednici donio odluku o angažovanju u nastavi za 2023/24 studijsku godinu.

“Prilikom odlučivanja u obzir su uzete racionalizacija troškova i što veća pokrivenost nastave sopstvenim kadrom”, rekli su iz UCG.

U cilju očuvanja kvaliteta nastave, kako su dodali. vodilo se računa o naučnim, odnosno umjetničkim referencama kandidata, prvenstveno radovima objavljenim u referentnim naučnim časopisima odnosno reprezentativnim referencama u umjetničkoj oblasti kojoj pripadaju predmeti za koje se konkurisalo.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...