fbpx
NaslovnicaCrna GoraVujović: Ugovor sa SPC neustavan i brzo će biti poništen

Vujović: Ugovor sa SPC neustavan i brzo će biti poništen

Podgorica, (MINA) – Ugovor Crne Gore sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) je neustavan i nezakonit, i brzo će biti poništen, poručili su iz Socijaldemokratske partije (SDP).

“Prevarno i kukavički kao i sve što radi, Dritan Abazović je danas potpisao ugovor sa SPC zbog čega pozivamo da se već sjutra preda inicijativa za pad Vlade i sruši premijer koji je, kao niko prije njega, obrukao Crnu Goru”, kazao je generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović.

Prema njegovim riječima, taj ugovor će, zbog toga što je neustavan, nezakonit, falsifikatorski i antidržavni, vrlo brzo biti oglašen ništavim.

“Abazović misli da je ovom nečasnom i sramnom rabotom srušio i ponizio Crnu Goru, a u stvari je srušio sebe i svoje izdajničke namjere i politiku učinio potpuno očiglednom”, rekao je Vujović.

On je ocijenio da se Abazović, u cijelom tom procesu, odnio prema crnogorskim nacionalnim interesima, vjerskim i nacionalnim pravima Crnogoraca, ali i istoriji i tradiciji države, kao prema nečemu tuđem i stranom i kao prema neprijteljima.

Vujovića je kazao da je Abazović unio dodatnu destabilizaciju, nemir i podjele, i u ključnom momentu spriječio Crnu Goru da uđe u brzu traku pristupanja Evropskoj uniji (EU).

Kako je naveo, Abazović je to sve uradio “kao klasičan vazal i poslušnik predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, i kao takav će ostati ubilježen u crnogorskoj istoriji”.

“Dok će Crna Gora njegovom političkom smjenom ubrzo dobiti čistu evropsku vladu, koja će uvesti zemlju u EU i poništiti antidržavni ugovor sa SPC”, zaključio je Vujović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Air Montenegro dočekao milionitog putnika

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna avio-kompanija Air Montenegro danas je opslužila svog milionitog putnika i...