fbpx
NaslovnicaCrna GoraPočeo elektronski upis u vrtiće

Počeo elektronski upis u vrtiće

Podgorica, (MINA) – Elektronski upis djece u javne i privatne predškolske ustanove za školsku 2024/25. godinu počeo je danas i trajaće do 15. juna, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).

Kako se navodi, upis je počeo za djecu koja se prvi put upisuju u ustanovu ili koja su prethodne školske godine bila ispisana iz vrtića.

“Djeca koja su prethodne godine pohađala programe predškolskog vaspitanja i obrazovanja samo potpisuju ugovor sa Upravom vrtića, za šta će datum naknadno biti objavljen”, kazali su iz MPNI.

Kako su saopštili, elektronski upis u predškolske ustanove obavlja se preko portala www.upisi.edu.me.

“Procedura iziskuje samo unošenje matičnog broja djeteta, čime se iz baze podataka povlače ostali potrebni podaci kao što je izvod iz matične knjige rođenih, potvrda centara za socijalni rad i druga dokumenta”, navodi se u saopštenju MPNI.

Kako se dodaje, detaljno uputstvo za elektronski upis dostupno je na linku: https://bit.ly/3ODdy4E .

Portal će biti dostupan do 15. juna, 24 sata dnevno.

“Ukoliko roditelj ili staratelj nije u mogućnosti da dijete upiše elektronski, svakako postoji mogućnost upisa u predškolskoj ustanovi”, naglasili su iz MPNI.

Kako su kazali, MPNI nastavlja da radi na podizanju svijesti o važnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja i da teži cilju što većeg obuhvata djece predškolskim obrazovanjem.

“Ministarstvo aktivno radi na rješavanju problema prebukiranosti vrtića, naročito u Podgorici i na primorju, kao i na stvaranju boljih uslova u ustanovama kroz predstojeću nabavku novog namještaja”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Špancima evropski klasik, pobijeđen zvanični šampion

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Španije pobijedili su večeras u Gelzenkirhenu zvaničnog šampiona, selekciju Italije...