fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilatović primio akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora

Milatović primio akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Izraela, Danske i Španije – Avivit Bar-Ilan, Pernile Dahler Kardel i Huana Hose Sans Aparisija.

Milatović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, u odvojenim razgovorima u rezidenciji na Cetinju, poželio ambasadorima dobrodošlicu u Crnu Goru i uspješno obavljanje diplomatske misije.

U saopštenju se navodi da je Milatović upoznao ambasadore sa aktuelnim prilikama u zemlji, kao i sa osnovnim strateškim ciljevima Crne Gore.

Ti ciljevi su, kako je naveo, članstvo države u Evropskoj uniji (EU), jačanje kredibilnosti Crne Gore kao članice NATO saveza i snaženje dobrosusjedskih odnose.

“U razgovoru sa Bar-Ilan konstatovani su tradicionalno dobri međudržavni odnose i naglašena važnost daljeg jačanja saradnje u oblastima ekonomije, investicija i turizma”, navodi se u saopštenju.

Milatović je naglasio važnost postizanja mira na Bliskom Istoku i istakao da je Crna Gora posvećena svim inicijativama koje vode u tom pravcu.

Iz kabineta Milatovića su rekli da su na sastanku sa Dahler Kardel potvrđeni saveznički i prijateljski odnosi Crne Gore i Danske.

“Ocijenjeno je da bi razmjena posjeta na visokom i najvišem nivou doprinijela jačanju odnosa i daljem osnaživanju saradnje”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Milatović, u razgovoru sa Aparisijem, iskazao zadovoljstvo prijateljskim i odličnim odnosima Crne Gore i Španije.

Milatović je podsjetio na značaj kontinuirane podrške Španije evropskom putu Crne Gore, uz očekivanje da ta podrška neće izostati ni u narednom periodu koji je, kako je naveo, ključan za pristupanje EU.

“Obostrano je izražen interes za daljim unaprjeđenjem bilateralnih odnosa, posebno u oblastima ekonomije, saobraćaja i turizma”, navodi se u saopštenju.

Milatović je, kako je saopšteno, ambasadore upoznao da je Crna Gora istakla kandidaturu za nestalnu članicu Savjeta bezbjednosti UN, za period 2026-2027 i zatražio podršku od država koje oni predstavljaju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije