fbpx
NaslovnicaCrna GoraLajčak: Crna Gora i dalje predvodnik u pristupnom procesu

Lajčak: Crna Gora i dalje predvodnik u pristupnom procesu

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je i dalje predvodnik u pristupnom procesu i, za razliku od susjednih zemalja, sve je u njenim rukama, kazao je specijalni izaslanik Evropske unije (EU) Miroslav Lajčak.

On je novinarima u Budvi, na pitanje kako vidi izlaz iz aktuelne političke krize, rekao da vjeruje da su politički lideri u stanju da riješe tu krizu.

“Mi apsolutno ne govorimo ko treba da bude u vladi, ali u EU želimo vladu koja je pro-evropska koja ima snagu da svoj program primijeni kroz konkretne akcije na terenu”, naveo je Lajčak nakon panela na 2BS forumu.

On je kazao da se sastastao sa visokim zvaničnicima u Crnoj Gori kako bi čuo njihovo mišljenje o izlasku iz krize.

“Ovo nije dobro za Crnu Goru, mislim da se u pogledu toga svi slažemo. Još jednom da ponovim, promijenila se atmosfera u EU, shvatamo koliko je važna integracija Zapadnog Balkana”, rekao je Lajčak.

On je kazao da je podrška članstvu Zapadnog Balkana snažnija nego ikad.

“Ali moramo da vidimo i napore odavde da bismo mogli taj poces da zaokružimo. Vaši susjedi imaju puno problema, ovjde u Crnoj Gori je sve u vašim rukama. Nemate prepreku ni izgovor. Još uvijek je Crna Gora prvak u tom procesu, ali se taj proces usporio do nivoa koji ne može da zadovolji nikog”, istakao je Lajčak.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Unija slobodnih sindikata

Odlukom Vlade spriječeno dalje osipanje kadra Instituta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odlukom Vlade da isplati jednokratnu novčanu pomoć radnicima Instituta „Simo Milošević“,...