fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐurović: Crna Gora iskreno stoji uz svoje turske prijatelje

Đurović: Crna Gora iskreno stoji uz svoje turske prijatelje

Podgorica, (MINA) – Crna Gora iskreno stoji uz turske prijatelje i stavlja svoje kapacitete na raspolaganje toj državi, poručila je predsjednica parlamenta Danijela Đurović u telefonskom razgovoru sa predsjednikom Velike narodne skupštine Turske, Mustafom Šentopom.

Đurović je, kako je saopšteno iz njenog kabineta, izrazila najdublje saučešće povodom katastrofalnog zemljotresa koji je zadesio Tursku i odnio hiljade ljudskih života, a mnoge ostavio bez krova nad glavom.

Ona je naglasila da je posebno bolno što se tragedija desila u provincijama sa najvećom koncentracijom izbjeglica i velikim brojem stanovnika.

„Izrazivši interesovanje za najaktuelnije informacije iz Turske, Đurović je kazala da Crna Gora iskreno stoji uz svoje turske prijatelje i stavlja svoje kapacitete na raspolaganje Turskoj“, navodi se u saopštenju.

Ona je informisala Šentopa da je Crna Gora poslala u Tursku spasilački tim za traganje i spašavanje iz ruševina, koji čine 23 pripadnika.

Šentop je zahvalio Đurović na iskazanom saučešću i prijateljstvu u teškim vremenima za njegovu zemlju i istakao da naročito cijeni pomoć koju je Crna Gora već uputila Turskoj.

On je, kako je saopšteno, upoznao Đurović sa trenutnom situacijom i otežanim vremenskim uslovima sa kojima se suočavaju timovi spasilaca.

Šentop je rekao da se nada da se broj žrtava neće povećavati.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

policija

Za 24 sata 25 saobraćajnih nezgoda

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori u posljednja 24 sata dogodilo se 25 saobraćajnih...