fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović će prisustvovati sahrani kraljice Elizabete

Đukanović će prisustvovati sahrani kraljice Elizabete

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović prisustvovaće sa suprugom sahrani kraljice Elizabete Druge 19. septembra u Londonu, saopšteno je iz Službe za informisanje predsjednika.

Đukanović se danas upisao u Knjigu žalosti u Ambasadi Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Podgorici povodom smrti kraljice Elizabete.

On je rekao da se Crna Gora s poštovanjem i pijetetom oprašta od kraljice Elizabete.

„Zajedno smo s kraljem Čarlsom Trećim i kraljevskom porodicom, s Vladom i građanima Ujedinjenog Kraljevstva u ovim danima tuge zbog odlaska svog najdugovječnijeg monarha“, naveo je Đukanović.

On je kazao da se pridružuje liderima i građanima svijeta koji su izrekli velike riječi o njenom izuzetnom vođstvu koje je obilježilo jednu epohu.

Đukanović je istakao da je Crna Gora imala privilegiju da ugosti kraljicu Elizabetu Drugu prije pola vijeka tokom posjete Jugoslaviji.

S ponosom se, kako je naveo, pamte njene riječi priznanja hrabrosti crnogorskog naroda iskazanoj u Drugom svjetskom ratu, u kom je dala lični doprinos borbi protiv fašističkog zla.

„Ostavila je svijet zadivljen snagom i mudrošću kojom je vodila monarhiju punih sedam decenija, u vremenima blagostanja, ali i velikih kriza, uvijek čvrsto odana zemlji i vrijednostima slobode i napretka na kojima se snažilo i osavremenjavalo Ujedinjeno Kraljevstvo”, poručio je Đukanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije