fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoTimonije: Saradnju Francuske i Crne Gore podići na viši nivo

Timonije: Saradnju Francuske i Crne Gore podići na viši nivo

Podgorica, (MINA) – Saradnju Francuske i Crne Gore treba podići na viši nivo, prije svega sklapanjem novih sporazuma u oblasti obrazovanja, kazao je ambasador Francuske u Crnoj Gori Kristijan Timonije.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, resorni ministar Miomir Vojinović primio je danas Timonijea u oproštajnu posjetu.

Vojinović i Timonije su kazali da se nadaju da će se nastaviti odlična saradnja između Ministarstva prosvjete i Ambasade Francuske, odnosno Timonijeovog nasljednika na toj funkciji.

“Saradnju Francuske i Crne Gore treba podići na viši nivo, prvenstveno sklapanjem novih sporazuma u oblasti obrazovanja”, kazao je Timonije.

On je istakao da želi da se status Crne Gore u oblasti obrazovanja unaprijedi i u međunarodnim inicijativama.

Na sastanku je saopšteno da će Ambasada Francuske nastaviti da ulaže napore u afirmaciji učenja francuskog kao drugog stranog jezika u osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori.

Vojinović je kazao da je prisustvo Timonijea u Crnoj Gori bilo od velikog značaja u diplomatskom smislu, ali i na polju razvoja odnosa u oblasti obrazovanja.

On je rekao da je dosadašnja saradnja Ministarstva prosvjete i Ambasade Francuske primjer kako treba sarađivati na obostranu korist.

Vojinović je naveo da je uvjeren da će saradnja biti nastavljena u spovođenju zajedničkih aktivnosti na polju obrazovanja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

cedis

U utorak isključenja u više gradova

Zbog planiranih radova na mreži, u utorak 7. maja, bez napajanja električnom energijom će ostati: Podgorica           -...