fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoPotpisan sporazum o saradnji NTO i Fondacije Petrović Njegoš

Potpisan sporazum o saradnji NTO i Fondacije Petrović Njegoš

Podgorica, (MINA) – Nacionalna turistička organizacija (NTO) i Fondacija Petrović Njegoš potpisale su danas sporazum kojim je dogovorena saradnja u promociji Crne Gore kao turističke destinacije i ekološke države.

Direktorica NTO Ana Tripković Marković sastala se danas sa predsjednikom Fondacije princom Nikolom Petrovićem Njegošem u cilju potpisivanja sporazuma.

“Sporazumom je dogovorena zajednička saradnja u promociji Crne Gore kao turističke destinacije i ekološke države”, kaže se u saopštenju NTO.

Navodi se da će NTO i Fondacija Petrović Njegoš sarađivati prilikom raznih aktivnosti, poput obilježavanja značajnih jubileja, organizacije i podrške kulturno zabavnim, naučnim i drugim događajima, koji su u skladu sa ciljevima i vrijednostima obje organizacije.

Iz NTO su kazali da je na sastanku razgovarano o planiranim aktivnostima, značaju kulturnog nasljeđa i načinima unapređenja turističke ponude Crne Gore.

„Dogovorena je saradnja kroz projekte kojima se Crna Gora afirmiše kao ekološka država i promoviše prirodna i kulturnu baština, što doprinosi boljem pozicioniranju destinacije”, navodi se u saopštenju.

Tripković Marković je kazala da je zadovoljna potpisivanjem sporazuma i da ima velika očekivanja od planirane saradnje.

Ona je naglasila da je sporazum o saradnji u obostranom interesu i da je izuzetno dragocjena promocija destinacije prilikom zajedničkih aktivnosti, kampanja i događaja.

Princ Nikola Petrović Njegoš je ocijenio da NTO i Fondacija imaju dosta prostora za saradnju i da ona može doprinijeti atraktivnosti i boljoj promociji destinacije.

On je najavio brojne događaje i projekte i posebno napomenuo značaj saradnje tokom Cetinjskog bijenala.

On je istakao da su u prethodnom periodu imali više izložbenih aktivnosti kojima su arhivi Cetinjskog bijenala postali dostupni javnosti i da planiraju slične izložbe na otvorenom.

Iz NTO su kazali da će prva ilustracija saradnje biti već u septembru ove godine tokom realizacije jednog od projekata Fondacije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije