fbpx
NaslovnicaCrna GoraPoštenim i iskrenim odnosom budućnost Cetinja će biti lijepa i uspješna

Poštenim i iskrenim odnosom budućnost Cetinja će biti lijepa i uspješna

Podgorica, (MINA) – Poštenim i iskrenim odnosom prema Prijestonici i jasnom vizijom, koja se prepoznaje, budućnost Cetinja biće lijepa i uspješna, kazao je premijer Dritan Abazović.

Abazović je čestitao 13. novembar – Dan Prijestonice, gradonačelniku Cetinja Nikoli Đuraškoviću, predsjednici Skupštine Prijestonice Mileni Vujačić, odbornicima i svim građanima.

On je poželio da u narednim godinama, zajedničkim naporima još više valorizuju sveukupne potencijale grada, za koji je istakao da je paradigma crnogorske nezavisnosti, istorije i kulture.

„Ubijeđen sam sam da će sa poštenim i iskrenim odnosom prema prijestonom gradu i jasnom vizijom, koja se prepoznaje, budućnost Cetinja biti lijepa i uspješna“, naveo je Abazović.

Kako je rekao, neizmjerno je poštovanje koje ostatak Crne Gore osjeća prema Cetinju, gradu likovnih stvaralaca svjetskog glasa, književnika i sportista koji na najbolji način preprezentuju Crnu Goru.

Abazović je istakao da aktuelna i svaka naredna državna administracija, imaju prioritetni zadatak da to poštovanje, kroz plodnu saradnju, međusobno povjerenje i uvažavanje, sa lokalnom samoupravom, pretoče u potpunu i dosljednu realizaciju planiranih, održivih kapitalnih infrastrukturnih investicija.

„Koje su Cetinju prijeko potrebne, a koje ono, s obzirom na njegove privredne, kulturne, prosvjetne i turističke kapacitete, zasigurno može da preobrazi u novu vrijednost“, dodao je Abazović.

Kako je naveo, razvoj Prijestonice u narednom periodu treba da počiva na snažnijoj valorizaciji nevjerovatnog turističkog potencijala bogate kulturne baštine i boljoj infrastrukturnoj povezanosti sa jugom i centralnim predjelom Crne Gore.

Abazović je kazao da je, uz odgovorniji odnos lokalne i državne vlasti prema Cetinju, koji je očigledan, ubijeđen da će Cetinje nakon realizacije infrastrukturnih projekata, poput žičare Kotor – Lovćen, koja će biti u funkciji od naredne godine i magistralnog pravca Cetinje – Čevo – Nikšić, čija je prva faza u završnici, dobiti zamajac za intezivniji razvoj, naročito ruralnih predjela Prijestonice.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije