fbpx
0.8 C
Podgorica
February 6, 2023.
NaslovnicaCrna GoraDruštvoMihailo: Nijesam zatečen informacijom o namjerama Srpske crkve

Mihailo: Nijesam zatečen informacijom o namjerama Srpske crkve

Podgorica, (MINA) – Mitropolit Crnogorske parvoslavne crkve (CPC) Mihailo kazao je da nije zatečen informacijom da je Srpska crkva namjeravala da pred parlamentarne izbore 2020. godine, kupi stotinu kalašnjikova namijenjenih kriminalcima, koji su, u slučaju neuspjeha na izborima, trebali da podstaknu građanski rat.

“Bio bih zatečen da su namjeravali da kupe stotinu primjeraka Svetoga pisma”, kaže se u reagovanju Mihaila.

On je ocijenio da Srpska crkva svojom prirodom nije hrišćanska nego svetosavska crkva, koja naučava pseudoreligiju i mračnjaštvo koji se očituji na najbrutalni način.

“Vaseljenski je poznata kao podstrekač genocida i zločina u Drugom svjetskom ratu i tokom ratova u bivšoj zajedničkoj domovini nad svima drugima i drugačijima, posebno Bošnjacima kao muslimanima. Podršku ima od mnoštva pseudonaučnika koji nemaju kredibilitet u naučnoj zajednici”, rekao je Mihailo.

Oni su, kaže mitropolit CPC, pomogli da se njeni vjerujući ekstremno anticrnogorski radikalizuju, i u zemlji konsoliduju svojevrsnu duhovnu diktaturu koja pribjegava nasilju ali i inteligentnoj, fašistički usmjerenoj propagandi.

“Tako su noramlizovali zlo i radikalizovali ljude u Crnoj Gori, i na temelju rasističkih teorija 19. vijeka raspirili mržnju prema Crnogorcima i Crnoj Gori”, kazao je Mihailo.

Kako je neveo, glava svetosavske crkve stoluje na Cetinju a hara po Crnoj Gori.

“Počev od razaranja tumula na Rumiji i kulta Svetoga Vladimira 2005. godine, zaključno sa rušenjem ustavnoga poretka takozvanim litijama 2020. godine, koje su ustvari bile ustanak protiv civilizacije i državnoga reda i poretka”, rekao je Mihailo.

On je zamolio vlasti da povedu računa i spriječe zlo i nesreću vidljivu iza svetosavskih mantija koje se vijaju po Cetinju, prije nego se nešto desi.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Počelo 75. Prvenstvo Crne Gore u šahu

Podgorica, (MINA) - Partijama prvog kola večeras je u Podgorici počelo 75. Prvenstvo Crne...