fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivična prijava protiv bivše službenice MUP-a zbog zloupotrebe položaja

Krivična prijava protiv bivše službenice MUP-a zbog zloupotrebe položaja

Podgorica, (MINA) – Barska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv bivše službenice Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u tom gradu Z.Đ. (66), zbog sumnje u zloputrebu službenog položaja, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se navodi, Z.Đ. je bivša načelnica Područne jedinice za upravne poslove državljanstvo i strance u Baru, a sumnjiči se za tri krivična djela zloputreba službenog položaja.

Ona je kako se sumnja, u svojstvu službenog lica, uprkos opštim uslovima za izdavanje odobrenja za nabavku oružja kategorije B, protivpravnim iskorišćavanjem službenog položaja i ovlašćenja, i nevršenjem službene dužnosti, izdala I.M. odobrenja za nabavku oružja radi bavljenja sportskim streljaštvom.

Iz policije su kazali da je na osnovu toga I.M. nabavio pištolje marke Češka Zbrojevka, kalibra 9×19 milimetara (mm), Hs Produkt kalibra 9×19 mm, i Češka Zbrojevka model “CZ Scorpion Evo 3 S1”, kalibra 9×19 mm, čime mu jeZ.Đ. učinila korist.

“I.M. ne ispunjava opšte uslove za izdavanje odobrenja za nabavku oružja kategorije B te su navedena odobrenja izdata uprkos odredbama Zakona o oružju”, istakli su iz policije.

Z.Đ. je takođe, kako se sumnja, uprkos opštim uslovima za izdavanje odobrenja za nabavku oružja kategorije, protivpravnim iskorišćavanjem službenog položaja i ovlašćenja, i nevršenjem službene dužnosti, odobrila N.B. nabavku oružja kategorije B radi bavljenja sportskim streljaštvom.

Iz policije su kazali da je N.B. tako nabavio pištolj marke CZ, model “CZ Shadow 2”, kalibra 9×19 mm.

Oni su naveli da je N.B. dobio i odobrenje za nabavku oružja kategorije B radi bavljenja lovom, na osnovu kojeg je nabavio lovačku pušku marke BENELLI, model Duca Di Montefeltro Prestige.

On je dobavio i odobrenje za nabavku oružja kategorije B radi bavljenja sportskim streljaštvom, na osnovu kojeg je nabavio pištolj marke Češka Zbrojevka, model CZ 75 compact, 9×19 mm.

„N.B. ne ispunjava opšte uslove za izdavanje odobrenja za nabavku oružja kategorije B te su navedena odobrenja izdata uprkos odredbama Zakona o oružju“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je, po nalogu državnog tužiloca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, protiv Z.Đ. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinila tri krivična djela zloupotreba službenog položaja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije