fbpx
NaslovnicaCrna GoraHemikalije opasne po zdravlje ulivaju se u Bojanu

Hemikalije opasne po zdravlje ulivaju se u Bojanu

Podgorica, (MINA) – U rijeku Bojanu se, osim otpadnih voda iz Albanije, ulivaju i hemikalije iz fabrike iz susjedne države, koje su opasne po zdravlje, saopštio je ministar ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Damjan Ćulafić.

On je rekao da, prema tvrdnjama lokalnih ribara, nijesu toliki problem otpadne vode, već hemikalije koje se izlivaju iz fabrike koja se nalazi u mjestu Juarez.

„One veoma štete životnoj sredini, čak su opasne i ugrožavaju ljude, koliko smo informisani, mada ćemo mi imati uvid u konačan hemijski nalaz”, kazao je za Ćulafić za Televiziju Crne Gore.

On je naveo da se radi o hemikalijama koje izazivaju razne kožne bolesti, otežano disanje i tamo se, kako je naveo, ne smije prilaziti bez asistencije policije.

Ćulafić je kazao da je o svemu obavijestio ministra unutrašnjih poslova, kao i da će ubrzo stupiti u komunikaciju i sa nadležnima iz Albanije kako bi probem što prije bio riješen.

„Potrudiću se koliko je danas, eventualno sjutra, da stupim u kontakt sa kolegama iz susjedne države i računam da ćemo na bazi sastanaka, razgovora i dijaloga uspjeti da pronađemo neko efikasno rješenje”, istakao je Ćulafić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije