fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoSjutra događaj Digital Den connects: Continents

Sjutra događaj Digital Den connects: Continents


Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Događaj Digital Den connects: Continents, koji organizuje Digital Den uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Podgorici i State Department-a, biće održan sjutra u hotelu Cue.

Kako su saopštili organizatori skupa, događaj će imati fokus na saradnju sa njihovim partnerima u Arizoni, Koloradu, Mejnu i Njujorku, jer na samom događaju ugošćuju partnere i prijatelje iz tih država.

“Oni su pomogli da se otvore vrata startupovima Digital Den-a i povezali su naše članove sa kompanijama, VC, angel investitorima i drugim različitim poslovnim ekosistemima u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD)”, navodi se u saopštenju.

Tokom ovog događaja čuće se od njihovih partnera o iskustvima, naučenim lekcijama, preprekama i planovima kao i kako umrežavanje i poslovne prilike MNE-SAD nastavljaju da rastu.

“Uopšteno: odgovorićemo na pitanje kako je bilo ugostiti inovativne startapove sa Zapadnog Balkana i da li će MTSB nastaviti da odgovara izazovima u godinama koje dolaze”, rekli su iz Digital Den-a.

Cilj ovog događaja je da se još jednom podstakne dijalog, uključi se u interkontinentalno umrežavanje na najvišem nivou i sarađuje u smislu kombinovanja znanja, resursa i kapaciteta, kako bi se pokrenuo stabilan i konkurentan regionalni startup ekosistem sa Digital Den-om i Crna Gora u njenom centru.

Digital Den, pozicioniran kao regionalni centar za inovacije i startup, osnivač BEST akceleratorske mreže – ulaže snažne napore u povezivanje tržišta SAD-a i poslovne zajednice kroz sporazume i partnerstva koja će rezultirati snažnijim vezama sa američkim tržištima.

“Naši partneri iz SAD-a, predstavnici crnogorske vlade, Stejt departmenta, biznis zajednice u Crnoj Gori i akteri startap ekosistema udružiće snage u razmjeni i implementaciji inicijative međunarodne mreže”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije