fbpx
NaslovnicaCrna GoraAntenski stub RDC-a na Bjelasici pao zbog nevremena

Antenski stub RDC-a na Bjelasici pao zbog nevremena

Podgorica, (MINA) – Glavni telekomunikacioni stub Radio-difuznog centra (RDC), na lokaciji Zekova glava na Bjelasici, pao je usljed višednevih vremenskih neprilika uslovljenih snježnim padavinama, ledenom kišom i olujnim vjetrom.

Kako je saopšteno iz RDC-a, antenski stub sa kompletnom opremom montiranom na njemu je gotovo u potpunosti uništen.

Iz RDC-a su kazali da je to uzrokovalo velike probleme u prenosu i emitovanju programa javnog servisa koji se pokrivao sa lokacije Bjelasica, kao i u radu servisa emitera i drugih operatora koji su koristili tu lokaciju kao telekomunikaciono čvorište.

„Ekipe RDC-a ulažu napore da iznađu alternativna tehnička rješenja kojim bi donekle sanirali problem u radu pomenutih servisa“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su vremenski uslovi i dalje takvi da ne dozvoljavaju pristup terenskim ekipama RDC-a i rad na samoj lokaciji Bjelasica.

„Čak ni članovi posade koja se nalazi u objektu na Zekovoj glavi ne mogu izaći iz objekta zbog ekstremnih vremenskih uslova“, dodaje se u saopštenju.

Iz RDC-a su kazali da će, kada vremenski uslovi dozvole izlazak na lokaciju, imati više informacija o stanju i planovima za rješavanje tog problema.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije