fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐeljošaj zbog ranije preuzetih obaveza ne prisustvuje sastanku

Đeljošaj zbog ranije preuzetih obaveza ne prisustvuje sastanku

Podgorica, (MINA) – Albanski forum zainteresovan je za saradnju sa svim akterima društvene scene kako bi Crna Gora ostala u fokusu evropskih integracija, poručio je lider partije Nik Đeljšaj, navodeći da zbog ranije preuzetih obaveza nije u mogućnosti da prisustvuje sastanku kod predsjednika Jakova Milatovića.

Milatović je pozvao na sastanak sve lidere parlamentarnih političkih subjekata kako bi ih informisao o zaključcima razgovora koje je imao u Briselu sa partnerima iz Evropske unije.

“Na ovu temu, uvijek smo spremni da damo doprinos i uvijek ćemo podržavati samo one projekte koji idu u pravcu sigurnog evropskog puta Crne Gore”, istakao je Đeljošaj.

Kako je dodao, evropski put nema alternativu i cijelo društvo mora se fokusirati i dati doprinos da Crna Gora postane članica EU do 2028. godine.

“Takođe, proces EU integracija ne treba koristiti za lične i partijske promocije, a pogotovo ne da se oko toga napravi ovoliki medijski spektakl”, naveo je Đeljošaj.

On je kazao da Albanski forum ostaje otvoren za organizovanje sastanka u narednom period, kada obaveze budu dozvoljavale.

“Koherentnom i preciznom koordinacijom naših kabineta, znajući unaprijed mjesto, vrijeme, temu i sve druge detalje, spremni smo da sarađujemo i pružimo ruku podrške za postizanje naših evropskih ciljeva”, poručio je Đeljošaj.

On je dodao da Albanski forum traži dijalog i promoviše saradnju i međusobno partnerstvo kako bi se crnogorsko društvo što prije integrisalo u veliku evropsku porodicu.

“Sa nadom da će se u bliskoj budućnosti organizovati sastanak po evropskim standardima između Vašeg i našeg kabineta, srdačno Vas pozdravljam i želim Vam sreću na današnjem sastanku”, naveo je Đeljošaj.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Cijene nafte srezane početkom jula

London, Njujork, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte prošle sedmice su porasle jer su zalihe crnog...