fbpx
NaslovnicaCrna GoraAdžić: Formiranjem Odjeljenja za antikorupciju jačamo integritet

Adžić: Formiranjem Odjeljenja za antikorupciju jačamo integritet

Podgorica, (MINA) – Formiranjem Odjeljenja za antikorupciju jača se integritet svih zaposlenih Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), saopštio je resorni ministar Filip Adžić.

Iz MUP-a su kazali da je Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji tog resora, usvojenim 28. jula ove godine, uvedeno Odjeljenje za antikorupciju, kao posebna organizaciona jedinica.

Adžić je naveo da je Zakon o unutrašnjim poslovima predvidio formiranje tog odjeljenja, a ono je novim Pravilnikom sistematizovano kao posebna organizaciona jedinica Ministarstva.

„Naime, zakonodavac članom 183. podrobno opisuje na koji način se vrši kontrola rada u Ministarstvu i predviđa da poslove kontrole rada vrši posebna jedinica čiji je zadatak, između ostalog, da radi na jačanju integriteta zaposlenih u resoru“, kazao je Adžić.

On je rekao da se borba protiv korupcije bazira na procesu kontinuiranog jačanja integriteta zaposlenih.

„To znači da je Ministarstvo, polazeći od značaja izgradnje i jačanja integriteta svih zaposlenih, formiralo odjeljenje radi sprečavanja korupcije, čiji je jedan od ciljeva obavljanje poslova koji izgrađuju i jačaju integritet zaposlenih kroz sprovođenje anti-koruptivnih i drugih mjera“, kaže se u saopštenju.

Adžić je naveo da će zadatak Odjeljenja za antikorupciju biti preduzimanje preventivnih, operativnih i drugih mjera i radnji u skladu sa zakonom na otkrivanju i suzbijanju krivičnih djela sa elementima korupcije i drugih oblika koruptivnog ponašanja službenika Ministarstva koji vrše poslove koji su predmet kontrole.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Čađenović predsjednik Odbora direktora CEDIS-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dosadašnji izvršni direktor Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), Vladimir Čađenović, izabran je...