fbpx
NaslovnicaCrna GoraOsumnjičeni za pokušaj ubistva učenika pušten iz pritvora

Osumnjičeni za pokušaj ubistva učenika pušten iz pritvora

Podgorica, (MINA) – Maloljetni Baranin A.K. (17), osumnjičen za pokušaj ubistva učenika u dvorištu barske gimnazije, pušten je iz pritvora nakon devet dana, saznaje Primorski portal.

A.K. je osumnjičen za krivično djelo ubistvo u pokušaju, nakon što je 7. oktobra nožem teško povrijedio učenika gimnazije “Niko Rolović” D.M.

Istražni sudija Višeg suda u Podgorici osumnjičenom maloljetniku je 9. oktobra odredio pritvor do 30 dana, na predlog Višeg državnog tužilaštva.

D.M. su 7. oktobra napala dva maloljetnika na malom odmoru ispred škole, a tada mu je A.K. nanio ubodnu ranu nožem, opasnu po život.

Osamnaestogodišnjak je imao povrede grudnog koša, dijafragme i slezine, a nož je probio zid grudnog koša i ušao u trbuh.

D.M. je danima bio životno ugrožen, operisan je u barskoj Opštoj bolnici, a liječenje je nastavljeno u Kliničkom centru.

Sumnja se da je A.K, nakon verbalne rasprave u dvorištu škole, udario D.M. u glavu, nakon čega se u sukob uključilo još jedan šesnaestogodišnjak, koji je više puta udario oštećenog.

Iz Uprave policije su ranije saopštili da se osumnjičeni sedamnaestogodišnjak, nakon što je nožem ranio D.M, udaljio sa mjesta događaja.

A.K. je uhapšen po nalogu tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

On je od ranije je poznat policiji zbog vršnjačkog nasilja.

Protiv drugog osumnjičenog maloljetnika je podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršio krivično djelo učestvovanje u tuči.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Nastavljen progres u okviru MIDAS 2 projekta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Svjetska banka (SB) će odobriti produženje trajanja MIDAS 2 projekta za...