fbpx
NaslovnicaMina SportTrka na Podima početkom oktobra

Trka na Podima početkom oktobra

Podgorica, (MINA) – Međunarodna brdska auto trka Podi Meridian 2024 i Kup Herceg Novi biće održana od 4. do 6. oktobra na Podima, a okupiće oko 100 takmičara, saopštili su organizatori manifestacije.

Takmičari iz Italije, Njemačke, Hrvatske, Bugarske, Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore za bodove boriće se na stazi dugoj četiri kilometara i 20 metara.

Među prijavljenim takmičarima iz inostranstva su višestruki šampion Evrope Italijan Kristian Merli, šampion Centralno evropske zone Mađar Laslo Saz, Njemac Aleksander Hin, kao i jedan od najboljih crnogorskih takmičara, zvanični šampion Evrope Vasilije Jakšić.

Direktor trke Božidar Radović kazao je da je najveći dio priprema za organizaciju manifestacije u završnoj fazi, kako radovi na stazi tako i u cjelokupnoj strukturi organizacije takmičenja.

“Ove godine očekujemo oko stotinu, veoma kvalitetnih takmičara, što potvrđuju i njihove titule. Čast nam je što ćemo ove godine ugostiti takmičare iz osam evropskih zemalja, koji će svojim učešćem na MBAT Podi Meridian 2024 i KUP Herceg Novi dodatno doprinjeti razvoju i popularnosti trke, ali i automobilizma u Crnoj Gori”, kazao je Radović.

On je najavio da će staza u potpunosti biti prilagođena svim pravilima i standardima, a sve u cilju sigurnosti i bezbjednost takmičara, ali i publike.

“Staza će i ove godine cijelom dužinom biti ozvučena, tako da će posjetioci, zaljubljenici tog sporta biti u mogućnosti da čuju komentatore i budu upoznati sa svim dešavanjima u toku trke”, rekao je Radović.

Radović je kazao i to da je za KUP Herceg Novi obezbijeđen bogat nagradni fond.

Generalni sponzor MBAT Podi Meridian 2024 je Meridian bet, zlatni sponzor kompanija Carine, pokrovitelj Opština Herceg Novi, a prijatelj trke Turistička organizacija tog grada.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije