fbpx
NaslovnicaMina SportPodgorica u julu domaćin Univezitetskog prvenstva Evrope u rukometu

Podgorica u julu domaćin Univezitetskog prvenstva Evrope u rukometu

Podgorica, (MINA) – Podgorica će u julu naredne godine biti domaćin Univezitetskog prvenstva Evrope u rukometu, u organizaciji Studentskog sportskog saveza Crne Gore, saopšteno je iz te asocijacije.

Biće to prvo rukometno univerzitetsko prvenstvo u Crnoj Gori od obnove nezavisnosti, nakon što su do sada organizovani šampionati Evrope u futsalu, karateu i tenisu.

“Očekuje se učešće po 12 timova u muškoj i ženskoj konkurenciji, a utakmice će biti odigrane u dvorani Morača i Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru”, saopšteno je iz Studentskog sportskog saveza.

Navodi se da su u protekla dva dana u Glavnom gradu boravili Paivi Mitrunen iz Evropske rukometne federacije i Miha Žvan iz Evropske univerzitetske sportske asocijacije (EUSA), koji su zajedno sa organizatorima takmičenja obišli dvorane u kojima će se igrati utakmice i održavati treninzi i provjerili smještajne kapacitete.

“Jedan od sastanaka organizovan je i u Rukometnom savezu u prisustvu predsjednika Petra Kapisoda, koji je najavio da će pružiti logističku podršku u organizaciji prvenstva, imajući u vidu bogato iskustvo koje ima kada je u pitanju organizacija međunarodnih takmičenja, od kojih je najznačajnije nedavno održavno Evropskog prvenstvo”, saopšteno je iz Studentskog sportskog saveza.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije