fbpx
NaslovnicaMina SportNovljanima zlatne medalje u košarci

Novljanima zlatne medalje u košarci

Podgorica, (MINA) – Učenici hercegnovske Osnovne škole “Dašo Pavičić” osvojili su zlatne medalje na državnom prvenstvu školskih sportskih igara u Baru.

Učenice profesora Željka Milićevića trijumfovale su u konkurenciji podgoričke škole “Milorad Musa Burzan” i OŠ “Ristan Pavlović” iz Pljevalja.

Potvrdu da se najbolja košarka za pete i šeste razrede u Crnoj Gori igra u OŠ “Dašo Pavičić” dala je i muška ekipa , koja je do trofeja došla ispred OŠ “Mileva Lajović Lalatović” iz Nikšića i OŠ “Dušan Korać”.

Bez medalje u Baru ostala je OŠ Vuk Karadžić” iz Podgorice, koju je sa klupe predvodio profesor Branislav Bulatović.

Titulu šampiona u basketu 3×3 osvojili su učenici profesora Luke Drakića iz OŠ “Milan Vukotić” iz Zete i učenice OŠ “Milorad Musa Burzan”, čiji je trener profesor Đorđije Drakulović.

Učenice profesora Dušana Đurovića iz OŠ “Milan Vukotić” iz Zete okitile su se titulom šampiona u mini rukometu.

Titulu državnog šampiona u mini odbojci osvojili učenici OŠ “Milorad Musa Burzan” trenera profesora Vukašina Boljevića i učenice OŠ “Dragiša Ivanović” iz Podgorice, predvođene profesorom Draganom Ristiće.

Pobjednik državnog prvenstvu u šahu je OŠ “Milorad Musa Burzan”, koju je predvodio profesor Bojan Baranin.

U atletici, ekipni pobjednici su OŠ “Oktoih” iz Podgorice u muškoj, odnosno barska osnovna škola “Jugoslavija” u ženskoj konkurenciji.

Državno prvenstvo okupilo je blizu 600 učesnika iz 41 osnovne škole iz 12 opština i četiri regije, kao i učenice i učenike u atletici iz 11 srednjih škola iz sedam opština.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije