fbpx
NaslovnicaMina SportCrnogorskim karatistima 11 medalja drugog takmičarskog dana

Crnogorskim karatistima 11 medalja drugog takmičarskog dana

Podgorica, (MINA) – Karate reprezentacija Crne Gore drugog takmičarskog dana Balkanskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore u Baru osvojila je 11 medalja – četiri zlatne i sedam bronzanih.

Prvaci Balkana postali su kadeti Nađa Boričić (preko 61) i Anes Arifaj (do 70), ženski kadetski tim u borbama (Sofija Mikulić, Jovana Damjanović, Ljubica Vlahović i Una Raković) i mlađi senior Nemanja Mikulić (do 84).

Bronzane medalje osvojili su kadeti Benjamin Aljošević i Saša Petrić u katama, juniori Balša Vojinović (do 55), Ognjen Bjelajac (do 61) i juniorka Mila Marković u katama i mlađi seniori Filip Bakić u katama i Lazar Jovović u borbama (do 75).

Crna Gora nakon dva takmičarska dana zauzima čelnu poziciju sa devet zlatnih, dvije srebrne i 12 bronzanih odličja.

Zlatne medalje juče su osvojili kadeti Jusuf Saljiu (do 52) i Nenad Đuričić (do 63), junior Lazar Potpara (preko 76) i mlađe seniorke Jovana Stojanović (do 68) i Milena Jovanović (preko 68).

Srebrni su bili kadet Branko Lazović, koji je u crnogorskom finalu izgubio od Jusufa Saljiua i junior Lazar Sekulić u katama.

Bronzane medalje u borbama osvojili su kadetkinje Una Raković (do 54) i Ljubica Vlahović (do 61), kadet Filip Šoškić (do 57), juniorka Helena Backović (do 63) i kadetkinja Katarina Vlahović u katama.

Šampionat u Baru, koji je okupio 944 takmičara iz deset država, završava se sjutra ekipnim nastupima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije