fbpx
NaslovnicaMina SportCrnogorski karatisti u Veneciji

Crnogorski karatisti u Veneciji

Podgorica, (MINA) – Venecija će od petka do nedjelje biti domaćin svjetske Lige mladih u karateu, na kojoj će nastupiti i 31 crnogorski karatista.

Liga mladih okuplja karatiste u konkurenciji kadeta, juniora i takmičara do 14 godina, koji će se nadmetati u katama i borbama.

Crnogorski karate predstavljaće takmičari Omladinca, Iskre, pljevaljskog kluba Potoci, Gorštaka iz Kolašina, nikšićkog Fokusa i budvanskog Starog grada.

U konkurenciji takmičara do 14 godina, u borbama, nastupiće Marko Laković (do 45), Jusuf Saljiu (do 50), Aleksa Anđelić (do 55), Katarina Đukić (preko 47), a u katama Luka Klačar, Uroš Stevović, Neda Beljkaš, Lana Čormaković, Helena Grgurović, Teodora Medojević, Nina Pešić i Una Vučićević.

Kod kadeta, u borbama, takmičiće se Vuk Vučinić (do 57), Stefan Miljanić (do 63), Anes Arifaj (do 70), Nikša Zejak (do 70), Una Raković (do 54), Nađa Boričić (preko 54), Jovana Damjanović (preko 54) i Vuktorija Vukadinović (preko 54), a u katama Saša Petrić, Aleksa Vujošević, Teodora Gracun, Viktorija Raićević.

Od juniora za medalje za medalje u borbama boriće se Balša Vojinović (do 55), Ognjen Bjelajac (do 61), Andrija Danilović (do 68), Emre Saljiu (do 76)Lazar Potpara (preko 76) i Helena Backović (do 47), a u katama Lazar Sekulić

U petak će na tatami juniori, dan kasnije kadeti, dok je nedjelja predviđena za nastup takmičara do 14 godina.

Turnir u Veneciji okupio je 2.566 takmičara iz 58 država.

Trener Iskre Vuk Žarić kazao je da je to jedno od najmosovnijih karate takmičenja u svijetu, koja se organizuje pod okriljem WKF federacije.

On je kazao da će tio biti idealna prilika da svoje sportsko umijeće provjere i crnogorski karatisti.

Govoreći o deset takmičara Iskre, koji će nastupiti u Veneciji, on je istakao da su pripreme bile intezivne i jake.

“Dobru provjeru imali smo u okviru Balkanskog prvenstva, gdje smo uz Omladinac bili klub koji je najviše doprinio uspjehu reprezentacije. Govorim u pogledu broja medalja, jer to je ono što se pamti. Iako ne nastupamo u najačem sastavu, takmičari Iskre uvjek idu na pobjedu”, rekao je Žarić agenciji MINA.

On je podsjetio da je ove godine zlatnu medalju na Svjetskoj ligi u Poreču osvojio Saša Petrić, dok je Balša Vojinović bio brozani.

“Prethodne godine nisku uspjeha je doprinio i Anes Arifaj. Definitivno su oni naše glavne perjanice, dok za nas, trenere, ne bi bilo iznenadjenje da se pored njih i neko od ostalih članova tima popne na pobjedničko postolje”, rekao je Žarić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije