fbpx
NaslovnicaMina SportŠibalić dobio klasu i priliku za nastup Evropskom kupu

Šibalić dobio klasu i priliku za nastup Evropskom kupu

Podgorica, (MINA) – Crnogorski parasnouborder Andrej Šibalić uspješno je završio klasifikacione preglede u holandskom Landgrafu i dobio trajni status u kategoriji LL2, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Navodi se da su time stvoreni uslovi da Šibalić sjutra i preksjutra nastupi na Evropskom kupu.

“To će biti prvi zvanični nastup nekog crnogorskog sportiste sa invaliditetom u zimskim sportovima koji su na programu Međunarodnog paraolimpijskog komiteta”, saopšteno je iz POK-a.

Šibalić će nastupiti u dvije vožnje na Evropskom kupu u disciplini banked slalom i zavisno od plasmana otvoriti mogućnost nastupa i u trci koja se boduje za Svjetski kup.

Generalni sekretar POK-a, Miloš Ranitović, kazao je da je uspješnom klasifikaciom Šibalića otvorena nova stranica paraolimpijskog sporta u Crnoj Gori.

“Jako smo srećni i uzbuđeni pred sjutrašnji nastup, gdje očekujemo i prve bodove koji bi nam eventualno otvorili mogućnost i dobijanja pozivnice za prvi nastup našeg sportiste na Zimskim paraolimpijskim igrama koje su na programu od 4. do 13. marta naredne godine u Pekingu”, kazao je Ranitović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...