fbpx
NaslovnicaMina SportMlađe seniorke srebrne, kadetsko-juniorski tim bronzani

Mlađe seniorke srebrne, kadetsko-juniorski tim bronzani

Rijeka, (MINA) – Ženski kata tim mlađih seniorki osvojio je srebrnu, dok je muški kadetsko-juniorski tim karate reprezentacije Crne Gore sa bronzanom medaljom završio nastup na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Rijeci.

Ekipa u sastavu, Džena Canović, Mila Mraković i Maša Đukanović, u meču za zlatnu medalju poražena je od Srbije 23,4-22,22.

Crnogorska ženska ekipa bila je srebrna i na seniorskom prvenstvu Balkana, polovinom oktobra u Poreču.

Foto: MINA

Mraković je kazala da drugo mjesto i srebrna medalja nije bio cilj ženskog kata tima.

“Bez obzira ne to zadovoljne smo nastupom. Odradile smo što je bilo do nas. Ponosna sam na drugarice iz tima jer smo dovde stigle bez trenera i selektora. Sigurna sam da će nam se isplatiti trud i naporan rad”, kazala je Mraković agenciji MINA.

Kadetsko-juniorski tim, koji su činili Aleksa Janjić, Ajsel Geršvic i Nikola Milić, u meču za bronzanu medalju pobijedio je Bosnu i Hercegovinu 23,34-22,2.

Foto: MINA

Crnogorska ekipa kao drugoplasirana u grupi, sa 24 boda, izborila je borbu za medalju.

Crnogorska reprezentacija, sa odličjima kata timova posljednjeg takmičarskog dana, nastup je završila sa deset medalja – dvije zlatne, tri srebrne i pet bronzanih.

Zlatne medalje osvojili su mlađi seniori Milena Jovanović i Kenan Nikočević, srebrni su bili kadetkinja Jovana Damjanović, mlađi senior Filip Bakić i ženski kata tim, a bronzani kadeti Balša Vojinović i Nenad Đuričić, junior Lazar Potpara, mlađi senior Matija Bojić i muški kadetsko-juniorski tim.

Šampionat u Rijeci okupio je 780 takmičara iz 13 država.

Organizator sljedećeg šampionata Balkana za kadete, juniore i mlađe seniore, krajem novembra i početkom decembra naredne godine, biće Crna Gora, a grad domaćin biće naknadno određen.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije