fbpx
NaslovnicaMina SportCrna Gora sjutra sa Hrvatskom

Crna Gora sjutra sa Hrvatskom

Podgorica, (MINA) – Vaterpolisti Crne Gore igraće sjutra u Debrecinu sa Hrvatskom četvrtfinalnu utakmicu evropskih kvalifikacija za plasman na F8 Svjetske lige.

Sistem takmičenja je, zbog pandemije koronavirusa, izmijenjen, pa će crnogorski vaterpolisti četvrtfinalni duel sa Hrvatskom umjesto u Podgorici, igrati na turniru u Debrecinu, gdje će se za tri mjesta koja vode na završnicu boriti osam timova.

Stefan Vidović, koji je debitovao na prošlogodišenjem EP u Budimpešti, podsjetio da je turnir u Debrecinu prvo veliko takmičenje nakon godinu.

“Tokom ljeta smo bili tri mjeseca zajedno i to nam je puno značilo. Imali smo kratke pripreme prije ovog takmičenja i već sjutra nas čeka taj duel sa Hrvatskom, repriza čuvenog meča za treće mjesto iz Budimpešte”, rekao je Vidović.

Govoreći o rivalu u četvrtfinalu kazao je da se radi o jednoj od najboljih selekcija na svijetu.

“Sigurno su u Top 3. Uvijek igraju na jednom izuzetno visokom nivou. Znamo koliko nezgodni mogu da budu. Ovo je prilika da pokažemo koliko smo radili u proteklom periodu, da pružimo maksimum. Prije svega, ovaj turnir će biti dobar pokazatelj gdje smo trenutno pred ono najvažnije, a to su kvalifikacije za Olimpijske igre u februaru”, kazao je Vidović.

Centar Vladan Spajić očekuje još jedan uzbudljiv meč sa hrvatima.

“Imali smo par povreda i izostanaka igrača pred ovaj turnir. Međutim, neki drugi igrači su dobili šansu. Da pružimo maksimum, odigramo dobar meč sa Hrvatskom, pa ćemo vidjeti na kraju ko će biti uspješniji. Dobro se znamo sa njima, nema nepoznanica.Odlučiće momenat, sitnice”, rekao je Spajić.

Utakmica će početi u 18 sati i 15 minuta.

Bolji iz tog duela ići će na pobjednika meča između Italije i Mađarske.

Španija u polufinalu čeka boljeg iz duela Francuske i Grčke.

Najčitanije