fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZbog eventualne zloupotrebe 40 prijava

Zbog eventualne zloupotrebe 40 prijava

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Upravi za inspekcijske poslove (UIP) od početka godine stiglo je 40 prijava i pitanja u vezi sa primjenom programa Evropa sad i njegovim eventualnim zloupotrebama.

Predstavnica Uprave za inspekcijske poslove (UIP), Marina Pavićević, kazala je Radiju Crne Gore da se najveći broj prijava odnosi na navodne izjave poslodavaca da neće uplaćivati predviđenu minimalnu zaradu od 450 EUR.

Ona je objasnila i da se, osim što se radnici žale na to da poslodavci navodno najavljuju da neće isplaćivati uvećanu minimalnu zaradu, žalbe se odnose i na najavu potpisivanja aneksa ugovora sa punog na nepuno radno vrijeme i na navodne izjave poslodavaca da će zaposleni morati da im vraćaju dio uplaćene zarade na ruke, prenosi portal RTCG.

Pavićević je navela da za sada samo mogu primati prijave i nedoumice radnika preko call centra, koji je dostupan građanima svakog radnog dana u dvije smjene.

“Tek od 1. februara kada bude jasno jesu li se najave pojedinih poslodavaca zaista i obistinile moće se krenuti u kontrolu i eventualno kažnjavanje”, dodala je Pavićević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije