fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPokrenuli igricu EU na dlanu sa vrijednim nagradama

Pokrenuli igricu EU na dlanu sa vrijednim nagradama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i EU info centar pokrenuli su on-lajn igricu EU na dlanu, u okviru koje se mogu osvojiti vaučeri za ljetovanje u Crnoj Gori ili paketi domaćih proizvoda.

Igrica se sastoji od pitanja o EU, zemljama članicama, evropskoj geografiji, istoriji, kulturi i evropskim integracijama Crne Gore.

„Pitanja su različite težine i organizovana su u šest manjih kvizova, koja vas na slikovit i zanimljiv način vode kroz mapu EU“, navodi se u saopštenju EU Info centra.

PR i event menadžerka u EU info centru, Ana Popović, kazala je da je igra EU na dlanu on-lajn igra, koju mogu igrati zainteresovani iz Crne Gore, počev od srednjoškolaca do starijih generacija.

„Igra je zanimljiva i edukativna. Cilj je da se na kreativan način upoznate sa EU“, objasnila je Popović.

Nagradni fond je pet hiljada EUR i raspoređen je na dvije inicijative Ljetuj doma i Sjever.me.

Dobitnicima će biti poklonjeno deset vaučera za ljetovanje u vrijednosti od po 400 EUR i 40 paketa domaćih poljoprivrednih proizvoda.

„Na ovaj način EU želi da pomogne crnogorskoj privredi, prije svega turizmu i domaćim poljoprivrednim proizvođačima. Zato pozivamo sve da se igraju, zabave, uče i osvoje vrijedne nagrade“, rekla je Popović.

Igra traje mjesec i organizovana je u četiri sedmična kola.

Dobitnici će se birati svakog ponedjeljka naredne četiri sedmice, zaključno sa 27. julom.

Sedmična nagrade su dva vaučera za ljetovanje i deset paketa domaćih proizvoda, dok će u finalnom kolu biti podijeljena četiri vaučera. Nagrađeni će vaučere moći da iskoriste do kraja septembra ove godine.

„Dobitnici će u komunikaciji sa timom Ljetuj doma moći da odaberu hotel ili neki drugi smještaj na sajtu www.ljetujdoma.me“, kazao je Andrija Ćetković koji vodi kampanju.

Prema njegovim riječima, nagrada je zaista vrijedna i za taj iznos od 400 EUR dobitnici će moći da izaberu porodično ljetovanje od više dana u hotelu srednje kategorije ili možda vikend u nekom ekskluzivnom smještaju.

„Igrica može da se igra neograničeno puta, ali je dozvoljeno da se registruje samo jednom – kada, po vašoj procjeni, ostvarite najbolji rezultat. Da bi se kandidovali za nagradu potrebno je da osvojite najmanje 25 (paket), odnosno 30 i više bodova (vaučer ili paket). Maksimalan broj bodova je 48“, objasnili su iz EU info centra.

Milutin Pavićević iz agencije Alicorn, koja je bila zadužena za izradu igrice, saopštio je da je igra napravljena tako da što se igrač više upoznaje sa igrom, što je više igra, njegov rezultat postaje bolji.

„Dok se zabavlja, on uči o EU i njenim članicama, to je neki cilj“, poručio je Pavićević.

Igrica je dio istoimene on-lajn kampanje EU na dlanu, koju su Delegacija EU u Crnoj Gori i EU info centar pokrenuli u vrijeme epidemije koronavirusa, kako bi građanima pomogli da lakše da prevaziđu krizni period.

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...