fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodržana biznis ideja o pomoći organskim farmama

Podržana biznis ideja o pomoći organskim farmama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Biznis ideja o pomoći organskim farmama, koju je osmislio student prve godine master studija Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG), Nemanja Popović, prihvaćena je i podržana na Start up akademiji u Nici.

Iz UCG su saopštili da je Popović bio učesnik Start up akademije u Nici, gdje je prihvaćena i podržana njegova biznis ideja o pomoći organskim farmama u Crnoj Gori, za koju mu je ponuđeno da nastavi dalje razvijanje u saradnji sa organizatorima Akademije.

“Potvrda koja svjedoči o sticanju iskustva, znanja i vještina je digitalni bedž koji je dobio od Univerziteta Azurna Obala i predstavlja digitalnu potvrdu za prepoznavanje, vrednovanje i omogućavanje vidljivosti određenog broja elemenata poput znanja, međuljudskih vještina, uloge ili doprinosa”, navodi se u saopštenju.

Popović je kazao da događaj sam po sebi nije bio u obliku takmičenja, već Akademije, gdje su imali priliku da od profesora i stručnjaka iz Francuske i svijeta nauče kako se razvija ideja za biznis.

“Pored pozitivno prihvaćene ideje, dobio sam priliku da se povežem sa privrednicima iz Francuske i Amerike koji su na svojim tržištima sproveli ideju sličnu mojoj, što je zaista vrijedno”, dodao je Popović.

On je objasnio da se njegova ideja bazira na pokušaju povećanja vidljivosti organskih farmi na tržištu.

Način za to bi bio kroz razvijanje online platforme koja bi sakupila sve male proizvođače na jednom mjestu i približila ih krajnjim kupcima.

“Platforma ne bi fukcionisala kao klasičan veb sajt, već bi bio svojevrstan menadžment za organske farme u Crnoj Gori”, rekao je Popović.

Kupci bi, kako je naveo, u početku bili restorani i hoteli, tako da bi platforma predstavljala sponu između proizvođača sa sjevera i iz centralnog dijela zemlje i primorja, koje je najbogatije hotelskim lancima.

“Vrijednost za hotele i restorane koju ova platforma nudi jeste jedinstven sistem kvaliteta, gdje bi se svi sertifikati koje posjeduju organske farme pretvorili u QR kodove koji bi bili povezani sa našom platformom i gdje bi kupci imali uvid u cjelokupan proces proizvodnje i ostale detalje”, saopštio je Popović.

On je ocijenio da su start up akademije uvijek dobro mjesto za valorizaciju ideja, dok su treninzi i obuke ključan dio cjelokupnog iskustva, jer usmjeravaju u pravcu koji je najbolji za razvoj projekta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije