fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNema zainteresovanih za vozila i viljuškare

Nema zainteresovanih za vozila i viljuškare

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Na poziv za kupovinu imovine nekadašnje fabrike vode Lipovo, koja je bila u vlasništvu biznismena Duška Kneževića, nije stigla nijedna ponuda, saopštio je stečajni upravnik Dragan Milić.

On je imovinu, od koje je ostalo sedam vozila i tri viljuškara, nudio za 47,4 hiljade EUR, prenosi Pobjeda.

Ostale imovine nema jer je, godinu prije stečaja, oprema za proizvodnju vode, vrijedna 1,7 miliona, prenijeta na Atlas banku radi izmirenja dijela kredita Jadranskog sajma od 1,85 miliona.

Poreska uprava (PU) je zbog ovog pokrenula tužbu protiv Lipova i Atlas banke tražeći da se ugovor o prenosu vlasništva poništi, ali je taj postupak prekinut nakon što je u ovu banku uveden stečaj. Milić je ranije naveo da je podnio zahtjev da se ovaj postupak nastavi, ali novo ročište još nije zakazano.

Stečaj je inicirala PU zbog 431,8 hiljada EUR duga, a prijavljeno je 2,3 miliona EUR potraživanja. Zaposlenima se duguje oko 202 hiljade EUR, dok 1,5 milion potražuju povezane kompanije.

Pokušaj reorganizacije te fabrike nije uspio, jer većina klasa povjerilaca nije prihvatila plan osnivača Atlas investa, koji je predložio da deponuje 100 hiljada EUR u Atlas banku radi pokretanja proizvodnje. Kako je banka postala vlasnik cjelokupne opreme, planirano je da je ustupi fabrici na besplatno korišćenje. U međuvremenu je i u Atlas banci uveden stečaj.

Vlasnici Lipova bili su Atlas invest sa 40 odsto i kompanija Mega Gulf Investment Holding Dubai sa 60 odsto vlasništva. Računi su bili blokirani od februara 2016. godine na iznos od 396,7 hiljada EUR.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...