fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrna Gora domaćin Digitalnog samita ekonomija Zapadnog Balkana

Crna Gora domaćin Digitalnog samita ekonomija Zapadnog Balkana

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora će biti domaćin Digitalnog samita ekonomija Zapadnog Balkana (WB6), koji će se ove godine održati u hibridnom formatu, u formi online sesija i uživo sastanaka na najvišem nivou.

Iz Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija saopšteno je da će se Digitalni samit održati shodno Akcionom planu za regionalno tržište (CRM AP), koji je usvojen u novembru, u okviru Berlinskog procesa.

„Ministarstvo je pozvalo zainteresovane da dostave sugestije i predloge na teme, odnosno predloženi koncept organizacije Digitalnog samita“, navodi se u saopštenju.

Predložene teme iz regionalne perspektive su u kontekstu digitalizacije razvoja regionalnog tržišta, pa predlozi tema treba da budu iz oblasti digitalizacije, a od značaja za crnogorsku privredu.

„O konačnom izboru tema diskutovaće se u saradnji sa regionalnim partnerima, Savjetom za regionalnu saradnju (RCC) i Evropskom komisijom, što je dio regionalnog postupka konsultacija“, dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva su zamolili zainteresovane da predlog tema dostave najkasnije do ponedjeljka na e-mail [email protected].

„Samit će okupiti predstavnike vlada iz regiona na visokom nivou, Evropske komisije, Saveta za regionalnu saradnju, poslovne zajednice, istraživanja i razvoja, organizacija civilnog društva i relevantnih zainteresovanih strana“, rekli su iz Ministarstva.

Cilj WB6 Digitalnog samita je prikaz dobrih praksi na zapadnom Balkanu, isticanje dostignuća i ishoda Digitalne agende, postavljanje budućih pravaca i istraživanje mogućnosti izgradnje partnerstva sa privatnim sektorom, u kontekstu procesa digitalne transformacije.

Akcioni plan za regionalno tržište (CRM AP) može se preuzeti na linku: https://www.rcc.int/docs/543/common-regional-market-action-plan

Najčitanije