fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZdravstveni radnici među prioritetima za kupovinu stanova

Zdravstveni radnici među prioritetima za kupovinu stanova

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U četvrtoj fazi projekta Hiljadu plus prednost sa ostalim prioritetnim grupama za kupovinu stanova, imaće crnogorski zdravstveni radnici, saopštio je generalni direktor Direktorata za razvoj stanovanja u Ministarstvu održivog razvoja i turizama, Marko Čanović.

On je rekao da se četvrta faza projekta realizuje planiranom dinamikom i da će do kraja avgusta biti raspisan javni poziv za banke i ponuđače stanova, nakon kojih će se znati konačni uslovi po kojima će građani moći da riješe stambeno pitanje.

„Imajući u vidu situaciju sa pandemijom koronavirusa koja je zadesila cjelokupno društvo, kao i sav teret koji su nosili i nose zdravstveni radnici, nakon pažljivog razmtranja i uzimanja u obzir svih okolnosti, odlučeno je da upravo oni, pored postojećih, budu prioritetni u četvrtoj fazi projekta“, kazao je Čanović Pobjedi.

On je dodao da će se detaljni uslovi o učešću prioriteta biti definisani kroz javni poziv za građane.

„Stvorili su se formalni uslovi za dalju realizaciju projekta kroz nastavak saradnje sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope. Takođe, potpisan je i ugovor sa Proconom, jedinicom za implementaciju projekta. Ono što je sigurno za sad, jeste da će uslovi biti isti kao u prethodnoj fazi ili povoljniji, a to je kamatna stopa do 2,99 odsto i cijena po metru kvadratnom do 1,1 hiljadu EUR“, naveo je Čanović.

Projekat rješavanja stambenih potreba građana po povoljnim uslovima – Hiljadu plus, predstavlja projekat socijalnog stanovanja za građane sa srednjim i nižim primanjima koji na tržištu ne mogu riješiti stambenu potrebu.

„Uspješna priča projekta traje od 2010. godine kada je počela prva faza, a danas, deset godina kasnije, radi se na realizaciji četvrte. Imajući u vidu zainteresovanost građana da kroz ovaj projekat riješi stambeno pitanje, Vlada je nastavila saradnju sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope, u cilju obezbjeđivanja dodatne kreditne linije, koja je omogućila finansiranje nove faze projekta“, saopštio je Čanović.

On je dodao da je ukupna vrijednost četvrte faze projekta 20 miliona EUR.

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...