fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZa mjesto u Senatu DRI stiglo osam prijava

Za mjesto u Senatu DRI stiglo osam prijava

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Na javni poziv za imenovanje petog člana Senata Državne revizorske institucije (DRI) stiglo je osam prijava, koje su podnijeli Danijela Papić, Veselin Bakić, Snežana Mugoša, Neli Ćuković, Jadranka Delibašić, Dubravka Mihailović, Milan Popović i Siniša Čađenović.

Vijesti pišu da je peto mjesto u Senatu DRI upražnjeno od početka godine.

Skupštinski Odbor za ekonomiju, budžet i finansije je 25. novembra raspisao javni poziv za koji su se prijave mogle podnosti do 11. decembra. Odbor je odlučio da formira Komisiju koja će pregledati prijave kandidata, a biće i organizovano saslušanje kandidata.

Ćuković i Mihailović rade u Revizorskom tijelu Crne Gore. Delibašić, Popović i Čađenović su zaposleni u DRI. Bakić je nekadašnji gradonačelnik Opštine Andrijevica i poslanik Socijalističke narodne partije (SNP), a bio je i njen potpredsjednik.

Senatom predsjedava Milan Dabović, a u njemu su još Zoran Jelić, Branislav Radulović i Nikola Kovačević.

Zakonom o DRI je predviđeno da najmanje dva člana Senata moraju biti pravnici. Dabović i Jelić su ekonomisti, a Radulović i Kovačević pravnici.

Prema Zakonu o DRI za člana Senata može biti imenovan crnogorski državljanin, diplomirani pravnik ili ekonomista, koji pored opštih uslova utvrđenih zakonom ispunjava jedan od sljedećih uslova – položen pravosudni ili ispit za državnog revizora i najmanje deset godina radnog iskustva u struci ili u obavljanju odgovornih pravnih poslova u državnoj službi i položen ispit za državnog revizora i najmanje deset godina radnog ili iskustva u obavljanju odgovornih poslova u javnim finansijama.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije