fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeZa Aerodrome stiglo sedam ponuda

Za Aerodrome stiglo sedam ponuda

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Na pretkvalifikacioni tender za dodjelu koncesija za Aerodrome Crne Gore stiglo je sedam ponuda, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Ministarstvo je 11. oktobra objavilo Javni oglas za podnošenje prijava za pretkvalifikaciju za dodjelu koncesije, a rok za podnošenje prijava je istakao danas.

Iz tog Vladinog resora su, nakon otvaranja ponuda, saopštili da su stigle prijave od četiri kompanije i tri konzorcijuma, iz sedam država.

Ponude su dostavili tursko-danski konzorcijum Cengiz & Copenhagen Airports, kompanije Incheon International Airport Corporation iz Južne Koreje, GMR iz Indije, i francusko-turski Groupe ADP Consorcium-TAV.

Na tender su se prijavile i kompanije Corporacion America Airports iz Luksemburga i Limak Holding iz Turske, kao i konzorcijum DAA International-Bouygues Batiment International-Marguerite-TII koji čine kompanije iz Irske, Francuske i Luksemburga.

“U skladu sa Javnim pozivom i pretkvalifikacionom dokumentacijom, sve prijave za pretkvalifikaciju su blagovremeno dostavljene”, rekli su iz Ministarstva.

Otvaranju prijava za pretkvalifikaciju prisustvovali su članovi Tenderske komisije, kojom je predsjedavao ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković.

Otvaranju prijava prisustvovali su i ovlašćeni predstavnici svih ponuđača, kao i predstavnici IFC-a.

Najčitanije