fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUručene nagrade najboljima

Uručene nagrade najboljima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija M:tel izabrala je pobjednike drugog M:tel app konkursa u izradi mobilnih aplikacija za Android ili iOS.

„Na ovogodišnjem, drugom po redu mtel app konkursu, učestvovalo je 12 gimnazija i stručnih škola, a prema ocjeni interne komisije izabrano je pet najboljih“, navodi se u saopštenju.

Najbolje su bile aplikacije AjNaTermin, DjeeBus, PreuzmiMe Srednja elektro-tehničke škole „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice, kao i Lux i Traversico podgoričke Gimnazije „Slobodan Škerović“.

„Pored vrijednih nagrada za sve članove tima i njihove mentore, pobjeda u ovoj fazi takmičenja omogućila im je i plasman u regionalno finale konkursa koje će pod nazivom Regioalni app izazov biti održano u 19. februara u Podgorici“, rekli su iz M:tel-a.

Takmičari će, kako je saopšteno, dobiti mogućnost da osvoje prvu nagradu – odlazak u Berlin na jednu od vodećih IT konferencija ili specijalnu nagradu za inovativnost.

“Možemo reći da m:tel app konkurs za izradu mobilnih aplikacija, prerasta u lijepu tradiciju, od kako smo se 2017. godine uključili u projekat kolega iz Telekoma Srbija. Projekat ima regionalni karakter, jer će u narednom ciklusu takmčenja naši učenici biti u prilici da se takmiče sa vršnjacima iz Bosne i Hercegovine i Srbije”, saopštili su iz M:tel-a.

Vođa projekta iz M:tel-a, Nadežda Sredanović, kazala je da su izuzetno ponosni na sve mlade ljude koji su pokazali veliku kreativnost i timski duh, tokom nekoliko mjeseci rada na projektu.

„M:tel će nastaviti da podržava inovativne pojedince uz uvjerenje da je ulaganje u mlade talente od vitalnog značaj za društvo u cjelini. Naš cilj je da podstaknemo talentovane učenike da rade na sebi i da vjeruju u obrazovanje, jer se znanje uvijek isplati“, zaključila je Sredanović.

Najčitanije