fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUPCG i NVO Centar za omladinsku edukaciju potpisali sporazum o saradnji

UPCG i NVO Centar za omladinsku edukaciju potpisali sporazum o saradnji

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Generalna sekretarka Unije poslodavaca (UPCG), Suzana Radulović i izvršni direktor NVO Centar za omladinsku edukaciju (COE), Jugoslav Radović, potpisali su sporazum o saradnji između te dvije organizacije u cilju kreiranja kvalitetnijeg društvenog ambijenta za mlade ljude u Crnoj Gori.

Na sastanku koji je tom prilikom održan u prostorijama UPCG, potpisnici sporazuma su rekli da će buduća saradnja UPCG i COE biti realizovana kroz aktivnosti koje su definisane posebnim ciljevima sporazuma, kojim se želi doprinijeti promociji i razvoju neformalne edukacije, društvenog preduzetništva, nauke i inovacija među mladima.

“Najavljeno je da će obje strane potpisnice posebnu pažnju pokloniti promociji Evropske omladinske kartice (EYCA), besplatne benefit kartice, podržane od strane Ministarstva sporta i mladih, koja svim crnogorskim građanima i građankama uzrasta od 13 do 29 godina omogućava da koriste preko 250 popusta u našoj zemlji i preko 30 hiljada popusta u čitavoj Evropi”, navodi se u saopštenju.

UPCG će, kako se dodaje, aktivnosti usmjeriti ka promociji ovog popularnog međunarodnog projekta među svojim članicama – preduzetnicima, mikro, malim, srednjim preduzećima i velikim sistemima, kako bi kao društveno odgovorne kompanije, svoje proizvode i usluge učinile dostupnijim ovoj ciljnoj grupi, vjerujući da mladima treba pružiti istinsku i sistemsku podršku.

Na sastanku je ocijenjeno da buduće aktivnosti UPCG i NVO COE, precizirane danas potpisanim Sporazumom, potvrđuju budući partnerski odnos i snagu udruženog djelovanja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...