fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUbrzati potpisivanje više sporazuma

Ubrzati potpisivanje više sporazuma

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora i Ukrajina mogle bi da poboljšaju saradnju u aktivnostima koje bi bile usmjerene na ubrzavanje potpisivanja više sporazuma, među kojima je i onaj o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, čija je priprema u toku, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Ministar finansija, Aleksandar Damjanović, sastao se sa ambasadorom Ukrajine Olehom Herasimenkom.

“Zajednički je ocijenjeno da Crna Gora i Ukrajina njeguju partnerske odnose, a sastanak je bio prilika da se detaljnije razmotre prioritena pitanja iz domena bilateralne saradnje, sa akcentom na ekonomsku”, navodi se u saopštenju.

Damjanović je kazao da nije lako razgovarati o ekonomskim i razvojnim temama, dok se ukrajinski narod i država suočavaju sa mukotrpnom borbom za odbranu teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

On je izrazio duboku zabrinutost i žaljenje zbog izrazito teške situacije, uz očekivanje da će se, što je moguće prije, vratiti mir u ovu, kako je naveo, tradicionalno prijateljsku državu.

Herasimenko se zahvalio crnogorskom narodu i Vladi na podršci i slodiranosti prema ne malom broju Ukrajinaca, koji su odlučili da Crna Gora privremeno bude njihov novi dom, a neki od njih su ovdje uspješno počeli svoje poslovne aktivnosti.

“Prvi zvanični susret Damjanovića i Herasimenka zaključen je očekivanjem da će se teška situacija kojoj je izložen ukrajinski narod, uskoro okončati, kao i da će se stvoriti uslovi da se u bliskoj budućnosti konkretnije razgovara o ekonomskim temama i jača saradnja, u skladu sa velikim potencijalima i zajedničkim interesima”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije