fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTelekom pouzdan partner svim američkim kompanijama

Telekom pouzdan partner svim američkim kompanijama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorski Telekom će biti pouzdan partner svim američkim kompanijama koje odluče da dođu u Crnu Goru, ukoliko ovdje već nemaju predstavništva, u procesu digitalne transformacije zemlje, saopštio je njegov izvršni direktor Stjepan Udovičić.

„Crnogorsko tržište je malo ali dinamično, i zajedno možemo iskoristiti njegov puni potencijal“, kazao je Udovičić nakon sastanka delegacije Crnogorskog Telekoma sa predstavnicima trgovinske misije Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori.

Oni su razgovarali o uslovima poslovanja u Crnoj Gori, iskustvima Telekoma kada je riječ o mogućnostima i realizaciji investicija, regulatornom i poslovnom ekosistemu, kao i prostoru za njegovo unapređenje.

Zamjenik pomoćnika ministra trgovine SAD-a za Evropu i Evroaziju, David De Falco, istakao je da su u sklopu trgovinske misije u Crnu Goru stigli predstavnici brojnih američkih ICT kompanija, koji su ovdje prije svega zbog investicionih i poslovnih prilika koje vide u Crnoj Gori.

On je, kako je saopšteno iz Telekoma, istakao i da nema „zelene“ revolucije bez digitalne revolucije, zbog čega je podrška ICT zajednice važna, kao i da su prisustvo američkih kompanija u Crnoj Gori i dijalog sa Vladom kako bi se stvorili uslovi za njihov dolazak jedan od njihovih prioritet.

Predstavnike američkih ICT kompanija, koji ove sedmice borave u Podgorici u sklopu prve trgovinske misije ovog tipa u Crnoj Gori, zanimali su i planovi Telekoma u razvoju 5G mreže i širenju optičke infrastrukture.

Delegacija Telekoma na čelu sa Udovičićem, direktorkom Sektora tehnike, Jovanom Ćetkovićem, i direktorom Komercijalnog sektora, Predragom Perkovićem, istakla je da Crnogorski Telekom, kao dio Deutsche Telekom grupe, već ima uspješna partnerstva sa brojnim američkim kompanijama.

Udovičić je poručio i da, kada je riječ o regulatornim pitanjima koja utiču na poslovanje, američki privrednici u Telekomu imaju partnera koji u dijalogu sa donosiocima odluka promoviše principe slobodnog tržišta i radi na kreiranju zdravog poslovnog ambijenta, te se trudi da u svakom trenutku podiže i unapređuje standarde poslovanja u Crnoj Gori.

Predstavnici Telekoma su podsjetili da je to kompanija koja je ogromne resurse uložila u infrastrukturu, koja ima najveću 5G mrežu u zemlji i sve veću i jaču optičku mrežu.

U Crnoj Gori trenutno borave visoki predstavnici globalno uspješnih kompanija poput Amazon, SAS Institute, Adtran, AlPha Technologies, AerialZeus, Cisco Sistems, Inc, EXCEL Services Corporation, IBM, Motorola Solutionsl, UGTR, SELECT Power Systems i druge.

„U pitanju su globalni provajderi, vodeći stručnjaci sa bogatim IT iskustvom koji pružaju vladinim i korporativnim klijentima IT infrastrukturu i tehnološka rješenja, multinacionalne tehnološke konglomeratske korporacije koje razvijaju, proizvode i prodaju mrežni hardver, softver, telekomunikacionu opremu i druge visokotehnološke usluge i proizvode“, navodi se u saopštenju.

To su i kompanije sa inovativnim rješenjima sa dodatom vrijednošću za najsloženije probleme, globalni lideri u javnoj bezbjednosti, vještačkoj inteligenciji i proizvođači obnovljivih izvora energije i skladištenja energije, sa preko 15 milijardi USD vrijednih razvojnih projekata.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije