fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSMATSA zainteresovana da kadar ojača ljudima iz Tivta

SMATSA zainteresovana da kadar ojača ljudima iz Tivta

Tivat, (MINA-BUSINESS) – Kontrola letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) zainteresovana je da kadrovski kapacitet jača angažovanjem mladih, kompetentnih i obrazovanih ljudi iz Tivta, saopštio je zamjenik direktora Rajko Uskoković na sastanku sa predsjednikom tivatske Opštine, Željkom Komnenovićem.

On je rekao da je SMATSA zajednička kompanija dvije države osnovana 2003. godine koja u Crnoj Gori ima više od 100 zaposlenih, da su fokusirani na ulaganje u infrastrukturu, te da je menadžment spreman da primjenjuje dobre prakse iz okruženja.

Komnenović je, kako su saopštili iz Opštine Tivat, posjetio sjedište kompanije SMATSA na tivatskom aerodromu i upoznao se sa načinom rada te službe od vitalnog značaja za funkcionisanje zračne luke.

„Aerodrom je velika razvojna šansa Tivta“, poručio je Komnenović i dodao da je lokalna uprava vrlo aktivna u praćenju svih procesa koji su u vezi sa radom i daljim razvojem Aerodroma Tivat.

Komnenović je naveo da kao član Vladine Komisije za koncesije zastupa interese grada.

„Od posebnog značaja je da se prilikom izrade plana razvoja Aerodroma u obzir uzme i naša namjera da prostor Montepranza prenamijenimo u sportski kompleks koji bi dodatno uposlio aerodromske kapacitete“, rekao je Komnenović.

On je sa predstavnicima SMATSA-e razgovarao o planovima kada je u pitanju lokalna infrastruktura u neposrednoj bizini aerodroma, ali i o namjeri da se u budućem periodu uspostavi autobuska linija koja će ga povezati sa centrom grada, a na kojoj bi saobraćali autobusi na električni pogon.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sabaljenka pobjendica US Opena

Podgorica, (MINA) - Bjeloruska teniserka Arina Sabeljenka pobjednica je US opena. Ona je u Njujorku,...