fbpx
NaslovnicaGlavna vijestSlabija popunjenost kapaciteta privatnog smještaja

Slabija popunjenost kapaciteta privatnog smještaja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Popunjenost kapaciteta privatnog smještaja je ove sezone generalno slabija u odnosu na prošlogodišnju, saopštila je direktorica Udruženja izdavaoca privatnog smještaja Branka Džoganović i dodala da ima određenih odstupanja zavisno od grada i regije, ali ne u značajnijoj mjeri.

Džoganović je agenciji Mina-business kazala da je sjever odradio bolje od južne regije, ali da je i dalje većina kapaciteta u južnoj regiji.

“Cijene su bile oko deset odsto veće u odnosu na prošlu godinu, gosti su počeli kasno – u drugoj polovini jula, boravci su kraći, a sezonu su obilježila i otkazivanja”, kazala je Džoganović.

Prema njenim riječima, dominiraju gosti iz regiona, dijaspora, ali ima i dosta tranzita.

Komentarišući najave predstavnika Vlade da se ove godine ide ka rekordnoj sezoni, Džoganović je saopštila da u privatnom smještaju, generalno gledano, nema govora o rekordima, poručujući da nikako ne bi bilo dobro da se ova sezona ponovi.

Ona je iznijela i očekivanja kada su u pitanju cijene i dolasci turista u postsezoni.

“Izdavaoci su korigovali i do 30 odsto cijene za naredni period, ali s obzirom na (ne)dostupnost, poznate infrastrukturne nedostatke i početak obaveza turista sa tržišta kojima smo dostupni, ne očekujemo iznenađenja”, zaključila je Džoganović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Koprivica: Evropska integracija najpouzdaniji put do stabilnosti

Podgorica, (MINA) – Evropska integracija Zapadnog Balkana najpouzdaniji je put do stabilnosti, ocijenio je...