fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRadulović: Put Jasenovo Polje-Vidrovan završen 70 dana prije ugovorenog roka

Radulović: Put Jasenovo Polje-Vidrovan završen 70 dana prije ugovorenog roka

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Rekonstrukcija dionice magistralnog puta Nikšić–Plužine, od Jasenovog Polja do Vidrovana, je završena, a izvođač radova, nikšićka firma Mehanizacija i programat, posao je obavila čak 70 dana prije roka.

Ministar saobraćaja i pomorstva, Filip Radulović, kazao je da ovaj projekat može poslužiti kao primjer poštovanja ugovornih obaveza u Crnoj Gori, koji bi trebalo da slijede i ostali.

“Polovinom novembra smo počeli sa radovima na rekonstrukciji ove dionice i danas, dva mjeseca ranije, projekat je završen. To je praksa koju želim da imamo u Crnoj Gori, to sam najavljivao više puta i ovo je pokazatelj da se može. Sa završenim radovima na ovoj dionici, stanovnici Nikšića i Crne Gore dobili su modernu saobraćajnicu koja će povećati nivo usluge i bezbjednosti saobraćaja na ovom putnom pravcu”, kazao je Radulović nakon svečanog puštanja dionice u rad.

Iz resornog Ministarstva je saopšteno da je ugovorena vrijednost radova iznosila 4,56 miliona EUR sa porezom na dodatu vrijednost (PDV).

Radovi su počeli 10. novembra prošle godine, a rok za završetak dionice ugovorom je predviđen na deset kalendarskih mjeseci. Stručni nadzor radova obavila je podgorička firma Geotechnics projects & consulting.

Direktor Uprave za saobraćaj, Radomir Vuksanović, saopštio je da je 5,6 kilometara duga dionica sada u potpunosti prilagođena savremenim saobraćajnim potrebama.

“Radovi su obuhvatili potpunu rekonstrukciju dionice magistralnog puta M-3: Jasenovo Polje – Vidrovan, sa kompletno novom kolovoznom konstrukcijom, proširenjem postojeće saobraćajnice na 7,1 metara širine, potpunom rekonstrukcijom raskrsnica na Jasenovom Polju i Vidrovanu, sanacijom i zaštitom postojećih putnih kosina, izgradnjom novih potpornih konstrukcija i sanacijom postojećih potpornih zidova, kao i izgradnjom novog sistema za prihvat atmosferskih voda sa kolovoza”, objasnio je Vuksanović.

Svečanom puštanju u rad ove važne dionice prisustvovali su i potpredsjednik Vlade Momo Koprivica, predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević i predsjednik Skupštine Opštine Nikšić Nemanja Vuković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Cijene nafte srezane početkom jula

London, Njujork, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte prošle sedmice su porasle jer su zalihe crnog...