fbpx
NaslovnicaGlavna vijestRadnim danima na Žabljaku oko 600 turista

Radnim danima na Žabljaku oko 600 turista

Žabljak, (MINA-BUSINESS) – Radnim danima na Žabljaku je između 500 i 600 registrovanih turista, dok je tokom vikenda ta cifra mnogo veća, saopštila je direktorica lokalne Turističke organizacije (TO), Vanja Krgović Šarović.

Ona je u Jutarnjem trogramu TVCG kazala da su u TO Žabljak zadovoljni posjetom, posebno prethodne sedmice, kada su dobili prvi veći snijeg.

“Nijesmo zadovoljni činjenicom da i dalje imamo sivu ekonomiju, domaći su gosti i nažalost i dalje imamo trend neregistrovanja turista”, saopštila je Krgović Šarović.

Ona je dodala da je vikendima popunjenost kapaciteta dobra, prenosi portal RTCG.

“Radnim danima na Žabljaju imamo između 500 i 600 registrovanih turista, a tokom vikenda je ta cifra daleko veća, posebno kada je kolektivni smještaj u pitanju. U hotelima skoro da je sve popunjeno za dane vikenda. Glavni gosti su iz Crne Gore, potom iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rusije i Ukrajine”, navela je Krgović Šarović.

U borbi protiv sive ekonomije, kako je saopštila, inspekcija se ove godine nije dovoljno angažovala.

“To je negdje bilo i prećutno, jer smo do skoro imali jako lošu sezonu. Jedino rješenje ka kojem se ide jeste da se formira zajednička e-platforma za registraciju turista, to bi smanjilo sivu ekonomiju”, smatra je Krgović Šarović.

Ona je ocijenila i da Žabljaku fale veliki hoteli sa modernijom ponudom.

“Savremeni turisti su zahtjevni i žele aktivan odmor. Žabljaku fale spa-centri, saune, velike kongresne sale i u tom dijelu nemamo infrastrukturu”, poručila je Krgović Šarović.

Direktor ski-centra Kolašin, Bojan Medenica, je u Jutarnjem programu TVCG saopštio da su od početka sezone prodali sedam hiljada ski-pasova i dodao da je odgađanje početka školske godine pozitivno uticalo na posjetu tom skijalištu.

“Mogu reći da je odluka Vlade da produži raspust umnogome doprinijela tome da se poveća posjećenost ski-centru Kolašin 1600. Mi smo od otvaranja skijaške sezone, 21. januara, do danas, prodali oko sedam hiljada ski-pasova”, kazao je Medenica.

Ako se aktuelni trendovi posjećenosti ski-centru nastave, Medenica očekuje da ovogodišnja sezona može biti na nivou one iz prošle godine.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije