fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPuna podrška politici države u sektoru zanatstva

Puna podrška politici države u sektoru zanatstva

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Zanatska komora daje punu podršku politici Vlade da nastavi sa strategijom stvaranja što boljeg ambijenta za zanatsku djelatnost i položaj zanatlija u sektoru privrede, saopštio je njen predsjednik Slobodan Starčević.

On je kazao da su uvjereni da će obezbjeđivanjem kontinuiteta politike podrške zanatstvu i privredi, kako je to bio slučaj ne samo u kriznim vremenima tokom epidemije koronavirusa, već i cjelokupnog četvorogodišnjeg mandata Vlade, položaj zanatskih radnika biti u narednom periodu izdignut na još veći nivo.

“Uz već usvojenu kvalitetnu zakonsku regulativu – Zakon o zanatstvu, potrebno je realizovati nova zakonska rješenja za koja smo sigurni da već sada postoji ozbiljna spremnost i razumijevanje za njihov značaj”, naveo je Starčević u saopštenju.

On je dodao da Zanatska komora dijeli stavove preko 50 hiljada zanatlija da uz takav pristup i podršku države zajednički ima kapacitete da pomogne oporavak ekonomije.

“Sigurni smo da je država sa druge strane kadra da svima nama obezbijedi još kvalitetnije uslove za privređivanje”, zaključio je Starčević.

Najčitanije