fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProsječan račun za struju u septembru 26,62 EUR

Prosječan račun za struju u septembru 26,62 EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prosječan septembarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 26,62 EUR, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

Iz EPCG su kazali da domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 19,91 EUR, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Ulcinju, gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 35,04 EUR.

“Čak 71 odsto domaćinstava dobiće račun u vrijednosti do 30 EUR, a od 30 do 50 EUR 17,8 odsto potrošača, od 50 do 100 EUR 9,2 odsto kupaca, dok je potrošnja preko 100 EUR očitana kod dva odsto kupaca”, precizirali su iz EPCG.

Septembarske račune umanjene za iznos popusta dobiće 53,2 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 201,45 hiljada kupaca.

Domaćinstva su u septembru potrošila 92,1 milion kilovatsati (kWh) električne energije, što je oko 28,46 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu u avgustu, a u odnosu na septembar prošle godine potrošnja je veća 6,12 odsto.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...