fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProsječan majski račun za struju 25,61 EUR

Prosječan majski račun za struju 25,61 EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prosječan majski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 25,61 EUR, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

“Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 17,5 EUR, dok je najveća prosječna potrošnja u maju očitana u Podgorici, gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 29,17 EUR”, navodi se u saopštenju.

Čak 69,8 odsto domaćinstava dobiće račun u vrijednosti do 30 EUR, od 30 do 50 EUR njih 19,1 odsto, od 50 do 100 EUR 9,5 odsto kupaca, dok je potrošnja preko 100 EUR očitana kod 1,6 odsto potrošača.

Majske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 43,8 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 164,76 hiljada kupaca.

Iz EPCG je saopšteno da su domaćinstva u maju potrošila 90,82 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je oko 15 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu u aprilu. U odnosu na maj prošle godine, potrošnja je veća 3,38 odsto.

Iz kompanije su podsjetili da je u toku deseti ciklus akcije Podijelimo teret, namijenjen svim kupcima koji pripadaju grupi potrošnje domaćinstva, a imaju dugovanja po osnovu računa za električnu energiju.

“Akcija traje do 31. avgusta. U tom periodu sva domaćinstva kojima ističu sporazumi iz akcije Podijelimo teret 8, kao i sva nova domaćinstva koja žele da se priključe, svoje obaveze mogu izmiriti po izuzetno povoljnim uslovima”, rekli su iz EPCG.

Ti uslovi su otplata prethodnog duga u fiksnim mjesečnim ratama u iznosu od 20 EUR, izuzeće od prinudnih metoda naplate dok se poštuje sporazum i obustava obračuna zatezne kamate.

“Maksimalan broj rata na koji se može potpisati sporazum je 22. Takođe, svi kupci električne energije koji su isključeni sa mreže, imaju pravo da se priključe akciji, a uz navedene neophodne uslove moraju da plate i troškove priključenja”, objasnili su iz EPCG.

Iz EPCG su napomenuli da se za potrošače centralnog regiona, ugovori za akciju Podijelimo teret 10 mogu potpisati i u poslovnicama u Danilovgradu i Tuzima, kao i na punktovima u tržnim centrima Delta City i Mall of Montenegro u Podgorici.

Sve informacije potrošači mogu dobiti besplatnim pozivom na broj Call centra 19100, na sajtu kompanije www.epcg.com, njenom Facebook i Instagram profilu, kao i na informativno-naplatnim punktovima u svim gradovima u Crnoj Gori.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

uprava policije, berane, Sektor granične policije, Uprava carina, krijumčarenje robe, pucnjava

U saobraćajnoj nezgodi u Radovićima poginula jedna osoba

Podgorica, (MINA) – U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u mjestu Radovići, na kružnom...