fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPotpisan sporazum o partnerstvu u okviru prekograničnog programa

Potpisan sporazum o partnerstvu u okviru prekograničnog programa

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Sporazum o partnerstvu u okviru projekta No Borders for Work, iz prekograničnog programa Evropska unija – Crna Gora – Albanija, potpisan je danas.

Sporazum o partnerstvu je potpisan između Prijestonice Cetinje, nevladinih organizacija ProAct Hub iz Podgorice i Institut za održive politike iz Tirane i opštine Fushe Arrez.

Svečanom potpisivanju prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Prijestonice, Miloš Mudreša, gradonačelnik opštine Fushe Arrez, Fran Tuci, predstavnica Instituta za održive politike Isijda Sinjar, predstavnica ProAct Hub Ana Simonović i koordinator projekta Miloš Ivanišević.

Mudreša je kazao da potpisivanje tog dokumenta predstavlja još jednu potvrdu odličnih bilateralnih odnosa i saradnje dvije zemlje.

On je rekao da očekuje da će ovaj vid saradnje u kratkom roku pokazati mjerljive rezultate.

„Drago mi je što ćemo na ovaj način unaprijediti socijalno-inkluzivni ekonomski razvoj pograničnih regiona Malesi e Madhe, Fushe Arrez i područja Cetinja i Podgorice. Takođe, poboljšaćemo konkurentnost prekograničnih preduzeća kroz izgradnju kapaciteta za održivo korišćenje lokalnih resursa i potreba tržišta i perspektive za nastavak zapošljavanja i samozapošljavanja u ciljnim sektorima na pomenutim područjima“, naveo je Mudreša.

Na događaju je konstatovano da se očekuje da će partneri imati uspješnu saradnju na ovom i drugim projektima, kako bi zajednički radili na rješavanju problema i izazova sa kojima se susrijeću građani prekograničnog regiona, podijeljenog između dvije bliske i susjedne države, Crne Gore i Albanije.

„Potpisivanje Sporazuma o partnerstvu, pored poruke koja dolazi sa vrijednostima univerzalnog, kao neophodnost ima u sebi potrebu za pristup saradnji i stvaranju novih kognitivnih prostora između zemalja regiona i šire“, naveo je Tuci.

Sinjari je kazala da je njihov cilj da pruže podršku ovakvim projektima, te da se trude da budu veza između lokalnih zajednica i projekata za održivi razvoj.

Ukupna vrijednost projekta je 428,09 hiljada EUR, od čega EU kontribucija iznosi 359,5 hiljada ili 83,98 odsto.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

institut simo milosevic

Rakčević spreman da državi proda akcije Instituta Igalo za pet miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Privrednik Žarko Rakčević, koji je i jedan od manjinskih akcionara Instituta...